Най-малко 9 загинали при буря на о-в Сардиния

По последни данни жертвите са 17

Най-малко 9 загинали при буря на о-в Сардиния | StandartNews.com

Рим. Има девет загинали и петима в неизвестност вследствие на силния вятър и проливните дъждове на италианския остров Сардиния, предаде в. "Мирър".

С най-тежки последствия от наводненията, предизвикани от циклона „Клеопатра", е разположеният в североизточната част на острова град Олбрия, както и неговите предградия.

Три са жертвите в предградие на Олбия, след като техният автомобил е бил премазан от останките на срутил се мост. Телата на други двама загинали са открити в автомобил, пометен от водата на улица в същия град.

Сред жертвите има и полицай по време на спасителна акция. Съпровождаща линейка полицейска кола, в който са се возили четирима души, е бил отнесен от бушуващата вода. Един от полицаите е загинал, а останалите трима са успели да се измъкнат от потъващия автомобил.

Функциите на летището в административния център на острова Каляри са нарушени. В някои райони на острова е нарушено автомобилното и железопътното движение. На места е прекъснато електроснабдяването.

На италианския остров Сардиния е обявено извънредното положение, предаде телевизия RaiNews24. Това решение бе взето на заседание на Съвета на министрите на Италия след последните данни, според които заради наводненията на острова са загинали 17 души.

Премиерът на Италия Енрико Лета определи като национална трагедия ситуацията на острова, където вече са евакуирани стотици хора, а един се смята за безследно изчезнал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай