Испанците: Нека Рахой даде обяснения пред парламента

Испанците: Нека Рахой даде обяснения пред парламента | StandartNews.com

Мадрид. Премиерът на Испания, подложен на силна критика в следствие на корупционния скандал, беше изправен пред още по-силен натиск в неделя, след като бе оповестено допитване, според което почти 10% от испанците смятат, че той трябва да даде обяснения пред парламента.

Допитването, публикувано в ежедневника "Ел Мундо", показва, че 89.1% от участвалите смятат, че Мариано Рахой трябва да отговори на обвиненията, че е получавал пари от партията си. Само 2.4% от хората мислят, че Рахой - обявил вече, че няма да подаде оставка заради скандала – няма нужда да представя своята версия по случая.

През последната седмица натискът над испанския лидер се засили, след нови индикации че вероятно е получавал незаконни плащания от незаконен фонд, управляван от бившия ковчежник на неговата Народна партия Луис Барсенас. Миналият понеделник Барсенас свидетелства, че Рахой е получил 25 000 евро в брой през 2010 г.

Допитването до общественото мнение показва още, че само две трети (65.6%) от участвалите вярват, че Рахой е получавал плащанията, а 19.6% са на обратното мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай