Елитът имигрира във Великобритания

Елитът имигрира във Великобритания | StandartNews.com

София. На 1 януари отпадат рестрикциите за свободна работа на българи и румънци във Великобритания.

Кореспондентът на Би Би Си в Букурещ отбелязва, че автобусните компании не планират допълнителни курсове, а самолетните билети до Лондон не са разпроданени, както беше обявено от британски медии, предаде БНР

Когато България и Румъния се присъединяват към ЕС, британските власти прогнозират, че 15 000 души ще идват във Вликобритания годишно, но статистиката сочи, че за всичките седем години във Великобритания са емигрирали милион и половина.

Според румънския евродепутат Петру Лохан кампаниите и изказванията на политици във Великобритания насаждат ксенофобия. Много политици във Великобритания използват темата, за да печелят гласове. Но стигат толкова далеч, че насаждат ксенофобия и расизъм.

Експертът по миграция Клаус Баде обяснява, че ще имигритат предимно хора от елита: Общият брой на имигриралите от Румъния и България няма да са бедни, а хора от елита. От имигрантите, живеещи в Германия 80 процента имат работа. 46 процента са квалифицирани, 22 на сто с висока квалификация и академична степен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай