Сряда,

ЕК дава Лондон на съд заради имигрантите

От: Администратор -
865
ЕК дава Лондон на съд заради имигрантите
A
A
A

Европейската комисия обяви, че ще даде Великобритания на съд по обвинение в дискриминация срещу имигрантите от други европейски страни, съобщи Би Би Си.

Причината е тестът, който имигрантите в страната трябва да преминат, за да се определи дали имат право на социални помощи или не. Страните членки още през 1994 година са одобрили тест, който трябва да бъде издържан, за да може имигрантът да получава определени социални плащания. Отчитат се семейното положение на кандидата, продължителността на престоя му в дадената страна, професионалната му дейност, наличието на постоянен адрес. Според ЕК тези условия са достатъчно строги и стриктното им прилагане изключва злоупотреби. В теста за имигрантите във Великобритания обаче са включени и допълнителни изисквания. ЕК оценява този тест като дискриминационен спрямо гражданите на другите страни от ЕС, тъй като ограничава достъпа им до плащания като детски надбавки и помощи за безработни.

Решението на ЕК предизвика гневни реакции в Лондон. Министърът на труда и социалната политика Иън Дънкан Смит заяви, че ще се бори с комисията до последно.


Всички новини от категория Шоу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички