Бомба по пощата за гръцки прокурор

Бомба по пощата за гръцки прокурор | StandartNews.com

Атина. Гръцкият рокурор Димитрис Мокас, който работи по дела, свързани с тероризъм, получи по пощата писмо-бомба, което избухна в двора на къщата му в атинския район Холаргос, съобщиха гръцките органи на реда.

Самият Мокас не е пострадал, предаде ИТАР-ТАСС. При разследването на случая стана ясно, че специалният прокурор в апелативния съд е бил в отпуска и когато се завърнал в дома си в неделя вечерта, съседът му предал натрупалата се кореспонденция. На Мокас се сторил подозрителен полученият голям пакет с подател „Лекари без граници" и го хвърлил през балкона си, след което пакетът избухнал и изгорял.

По данни на полицията в пратката е имало самоделно взривно устройство, пълно с барут от ловджийски патрони. Изясни се, че международната неправителствена организация, чийто адрес бе посочен, няма никакво отношение към инцидента.

Останките от съдържанието на пратката бяха изучени от органите на реда и според експертите те са сходни с посланията, които по-рано са изпращани от гръцки анархисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай