Български тираджия пострада при катастрофа в Гърция

Български тираджия пострада при катастрофа в Гърция | StandartNews.com

Атина. Един човек загина, а 14 души бяха ранени, четирима от които тежко, при катастрофа между лек автомобил и тир с българска регистрация в Гърция.

Шофьорът на ТИР-а е 46-годишният Христо Христов от Плевен. Той е настанен в болницата в град Лариса. Състоянието му е добро, съобщиха от болничното заведение за "Български новини". Той ще остане там около седмица, докато се стабилизира напълно.

Тежкият инцидент е станал около 22 ч. в понеделник на магистралата край Лариса.

Автомобил "Алфа Ромео " е предприел изпреварване на автобус, но се е ударил челно в камиона.

След това автомобилът се ударил и изпреварвания автобус, който превозвал ученици.

Загинал е 47-годишният водач на лекия автомобил, ранени са съпругата му и дъщерите му на 17 и на 7 години. Седемгодишното момиче е настанено за лечение в болницата в Лариса.

В автобуса са пътували общо 18 души. На място са пристигнали коли на полицията, пожарната и осемнадесет линейки от цяла Тесалия.

В продължение на часове служители на гражданска защита, пристигнали на място с две специално оборудвани коли, се опитвали да освободят пътниците, главно от автобуса, които викали за помощ. Първите линейки превозили тежко ранените.

Накрая в двете болници в Лариса са транспортирани общо 15 човека, от които един 45 годишен мъж, който починал, четирима тежко ранени и десет души с по-леки наранявания. И двете болници са били алармирани. Тежко ранените са откарани за лечение в Многопрофилната болница на Лариса, а останалите в Университетската, която е на повикване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай