Ставаме аватари на Светлината

Ставаме аватари на Светлината  | StandartNews.com

На къде вървят България и човечеството? Тези вечни въпроси са особено актуални днес, когато не само страната ни, а и целият свят се раздира от политически и икономичекси кризи. И ако някой знае отговорите на бъдещето, то това със сигурност е доц. Иво Лозенски. Университетски преподавател, автор на 7 изобретения, той в продължение на 30 години е най-близкият човек на Слава Севрюкова. Леля Слава, както я наричали съвременниците й, е ясновидец номер 1 на България, пред който дори Ванга се е прекланяла. Петричката пророчица признавала, че Севрюкова е едно богово ниво над нейното и "всичко, що е издумала, нарисувала, начертала Слава, ке се сбъдне".

Иво Лозенски работи в тандем с великата ясновидка, като чинно записва нейните пророчества и завети на магнетофонна лента. След смъртта на Севрюкова у доц. Лозенски също се отключват паранормални способности. Родният учен съжалява, че днес образът на великата ясновидка е силно изопачен от книги, базирани на големи художествени измислици и фактологични грешки. Това доц. Лозенски доказвал и в най-новата си книга "Дневниците ни със Слава Севрюкова". Родният учен избра Мистериите на "Стандарт", за да разкаже за истинската леля Слава, за тайната на нейната дарба и какво тя е виждала в утрешния ден на изстрадалия български народ.

- Доц. Лозенски в родната ни действителност бъдещето като че ли е най-дефицитната стока. Има ли някакъв лъч надежда за България в пророчествата на Слава Севрюкова?

- Има много неща, които се изписаха през всички тези години от нейно име. Повечето са откровени измислици и съчинения. Живял съм 30 години край нея, тя е моята духовна майка. На стари години аз съм я гледал - както нея, така и мъжа й, и много добре зная какво е казвала по даден въпрос. Това, което тя казваше за България, със сигурност е, че след 21. век ще започнем да се издигаме духовно. Успоредно с това ще станем като Швейцария на Балканите. Просто ни трябва още малко време, за да вдигнем стандарта си. Нямам точна яснота кога ще стане. Според мен в близко бъдеще, в следващите десетина години трябва да се случи.

- Каква е ролята на кармата, истина ли е, че нещо тъмно ни пречи и обсебва родните управници да ни дърпат все надолу?

- Проблемът за мен е, че у нас като че ли се прераждат хора, които са с кармични обременености. Но какво значи карма, това е отложено за следващ живот разплащане за тежък грях като убийство, тежко телесно увреждане или кражба. Така че самата карма на една държава е абстракция, защото тя е множество от кармите на нейните хора. От друга страна обаче Слава казваше, че самата България е натрупала карма по времето на богомилите, защото сме ги подложили на преследвания и гонения. А те са били чисти духовни същества, слезли по нашите земи, за да изведат световната религия на нова плоскост отвъд догмите. Мисията им е била да дадат на християнството ново лице, по-близко до човека. В крайна сметка всичко е програмирано Отгоре - всеки от нас има мисия, а при тези духовни същества, идващи в човешки лик, тя е била още по-отговорна. Всъщност тази част от историята на човечеството, която касае представата ни за Бога, е част от цялата ни еволюция. А това, че ние страдаме понякога, това не е карма. В живота на човека се редуват светли с тъмни периоди, което е част от духовното ни израстване.

- В публичното пространство се пусна едно нейно пророчество, според което един ден ще живеем по 180 години?

-Тя дори казваше, че можем и по 200 години да живеем, но това е по-скоро символ за старите духове. Например в Библията се говори за Божи синове, които са живели по 700, по 800, по 900 години. Те са били хора с много високи добродетели и са се прераждали много пъти. Именно тях Христос визира в словата си -"вие сте солта на земята, светлината на света". Тяхната мисия е да облагородяват човечеството. Извън превъплъщенията на духа Слава виждаше, че една възраст от 120 години е напълно реална на физическо ниво.

- А защо такова дълголетие днес изглежда фантастично?

- Една от причините е, че животът ни тече само към материалното в търсене на удоволствия. Съгласен съм, че човек сигурно не може без тях, но трябва да ги контролираме, а не да им ставаме роби. Нали знаете за опита, при който на един плъх му присадили два електрода в мозъчния център на удоволствието. После го поставили в клетка, в която имало лостче, което щом се подбутне, активира електродите в мишия мозък. Животинчето няколко денонощия нито яло, нито пило, а само в лостчето се блъскало. Накрая паднало от немощ. Хората понякога приличаме на този плъх.

- Кога у Слава Севрюкова получава небесната си дарба?

- Още на 8-годишна възраст. По време на Първата световна война баща й и двамата й братя са мобилизирани на фронта. Майка й се обръща към нея - "Тано (така са я наричали като малка), нямаме писмо от баща ти дълго време, много се безпокоя, какво ли се е случило?" В този миг нещо в нея трепнало и тя видяла, че в дома на леля Къна, тяхна роднина, на полицата над огнището има някаква картичка. Така разбрала, че и те скоро ще имат. От тогава при нея се зареждат редица видения. Дълго време обаче не е смеела да признае на близките си, че вижда бъдещето и невидимото.

- Другата ни велика пророчица Ванга приживе споделяше за някакъв Конник от светлина, който й е дал неземните сили. Къде се крие тайният извор на Севрюковата дарба?

-Ще ви кажа... тя правеше контакт със седем много висши същества. В началото обаче не знаеше техните имена, тъй като названията ние на земята ги даваме и са нещо относително.

Случайно попаднахме на една книга, издадена от английски художник през 1932 година. Явно авторът е виждал тези същества по паранормален път и ги е нарисувал. Когато показахме книгата, Слава ахна - "еми, аз имам контакт точно с тях. Те са непрестанно около мен!" От имената в книгата се оказа, че единият от духовните учители е Махачохан. По-късно се разкриват и другите, между които Кутхуми, Серапис, Исус. Тези висши същества й споделиха, че в духовната йерархия се намират едно ниво под Христа и са достигнали нирвана. За тях няма ограничения. Те могат да се движат между нас, човеците, но ако пожелаят, могат да отидат на Луната или на други планети. Тяхната мисия е да се даде онази Светлина, която е обещана на Човечеството. Според духовните учители на Слава първо ще придобием яснота върху Библията, защото тя е в символи, които скоро ще разчетем.

- А какво се крие зад символите като Второто пришествие, Антихриста и по-новите, които се наложиха, като например датата на духовния прелом - 21.12.2012 г?

- Много пъти хората ходят да срещат Христос по планини и къде ли не. А той ще дойде отново, но в човешкото сърце. Това са добродетелите, които всеки от нас ще трябва да изработи и когато това стане, ще види Божия син в ближния до себе си. Антихриста пък са пороците в човека, с които трябва да се преборим. Що касае датата - 21 е символ на нашия век. 12 са Христовите апостоли. Т.е. започва началото на една нова ера, в която човечеството постепенно ще излезе от падение и ще достигне до едно по-високо духовно ниво.

- Разкажете за срещата между двете гранд-пророчици на България Ванга и Слава?

- И по този повод се появиха доста неверни писания. Като например, че милиционерът, стоящ пред портата на Ванга, я е ругал и заплашвал, че щял да я тикне в дранголника. Това не е вярно. Леля Слава бе магнетична жена. Тя му казала, че е дошла при сестрата Ванга на обмяна на опит. При тези думи униформеният взел да се смее искрено и я пуснал. Пише се още, че тогава Слава била с бастунче и немощна. Погледнете снимката, която ви предоставих от това време - здрави крака, жена в разцвета на силите си.

На въпросната "обмяна на опит" Ванга е попитала Слава за здравето на нейна роднина. Коремът й нещо бил подут и се притеснявала. Сервюкова й обяснила всичко, което видяла, от къде идва проблемът. Тогава Ванга се удивила: "ауу, ама ти видиш като доктор".

- Какви са митовете около вегетарианството на феноменалната Слава и толкова ли наистина месото е вредно за човека?

- Историята тук е много интересна. Тя беше от 26 години вегетарианка, а аз от 17. На мен ми се счупи зъб. Слава ме прати при неин познат в Стоматологичния факултет. Тъй като предстоеше нещо като операция, ми взеха кръв за изследване. То показа, че хемоглобинът ми е много нисък. Отидох аз при нея с резултатите. Слава се допита до дарбата си и получи следното видение - една свещ с хубав пламък, но по едно време той се наклони, аха, да загасне, и пак се изправи. Рече ми така: "пламъкът - това си ти. Видението сега ми се сменя. Виждам тъмен тунел, а в него стои свещеник с кръст, готов да опява. Това те чака, ако не проядеш месо". Аз й отвърнах, че ще проям, ако и тя прояде, и понеже бяхме много близки тя се съгласи.
Две години по-късно тя успя да види формата на атома и неговите размери. Така че

неяденето на месо не е гаранция, че човек е много духовно извисен или надарен. И мен сега много пъти месото ме отвращава, но ям, няма как.

- Какви са нейните заслуги в сферата на науката?

- Тя има две основни постижения, заради които аз се прекланям пред дарбата й. Преди да бъде създаден такъв микроскоп, Севрюкова видя формата на атома и го описа много точно. През 80-те години в агенцията за авторско право първи представихме, че формата на атома е елипсоид. Тя мислено имаше тази способност, нанесе малката ос по голямата и ми каза: "Иво, ширината на атома се нанася точно 3,25 към дължината му". Същата снимка по-късно бе поместена в едно авторитетно американско научно издание.

Другото й постижение е, че тя определи размера на атома (водородния). Попитах я - лельо Славе, нали знаеш какво е милиметър. "Зная, как не", отвърна тя. Сега, й казах, вземи една милионна от метъра - това се казва микрон, а после го нанеси по голямата ос на атома. Тя направи мислено програма и се получи, че дължината на водородния атом е 900 микрона. За това казвам, че тя е връх в духовната еволюция на човека. Нейната дарба разкриваше микрокосмоса, битието и Вселената.

- Учените в ЦЕРН безуспешно търсят частицата на Бога. Севрюкова виждаше ли какво има отвъд атома в квантовия свят или в тъмната материя, от която на 70% е замесена Вселената ни?

- Като цяло за нея теорията за относителността на Айнщайн не бе точна. Тя виждаше, че има фундаментални частици - нарекохме ги тогава псиони - и вихри, които ги движат.

Слава наричаше Бог Висш космически разум. Веднъж зададохме въпрос вселената има ли свой център. И тя отговори - "да, има, но като се опитам да го прозра, точно пред него ми се хвърли пелена". Значи не се дава още да се види от нас. Самият Христос е казвал, че Господарят има право да прави със своето си каквото поиска.
За тъмната материя виждаше, че я има, но все още не сме дорасли да я разберем.

- Базирайки се и на пророчествата на Слава Севюкова, според вас до 50 години как би изглеждал животът ни?

- Не би се различавал много по една проста причина, упадъчния морал. След като него надраснем, ще поемем по друг път на развитие. Такава си е програмата ни. За това не съм съгласен с теориите, че хората нещо сме объркали Божия план, противодействаме му и сега той ще ни накаже. Защото какъв е този Бог, щом не може да си прокара програмата. Бог не е личност, той е част от Вселената и по-точно нейното трето, най-високо ниво. Първото са фундаменталните частици. Според моята теория те се намират в тъмната материя, както са били преди сътворението на света.

Второто ниво на Вселената е първичното програмирано поле, което има библейско име - Божие слово. За него Йоан Богослов казва, че в началото беше словото и то беше у Бога и чрез него всичко стана. Това поле действа по програма, която Бог е определил. Светът е бил сътворен в определени части на космоса, там където е било активирано първичното програмирано поле. Това поле от фундаментални частици в крайна сметка е сглобило всички материални структури с различна степен на сложност. Най-сложното е човешкият мозък.

- Ще станат ли скоро излишни магистралите, които напоследък станаха мерна единица за работа, свършена от родните управници?

- Слава виждаше, че ще навлязат летящите коли, но не чак толкова масово, както й се приписва, че е предрекла. Подобни въздушни апарати ще бъдат част от транспорта ни, но няма да заместят наземния напълно. Това, което ни липсва в уравнението, е източник на енергия, който е лесен за добиване и с голям коефициент на полезно действие. Тези седем лъчи - висши същества, ни казаха така - "следващия век ние ще променим мозъка на човека". Така че вероятно в следващите 100 години ще открием новия източник на енергия.

- Споделете някое нейно видение, което все още не е популяризирано?

- Добре, вие сте достойни, ще ви разкрия едно. Например тя виждаше, че до края на миналия век ще настъпи една война, страхотни бедствия ще има и хаос. Казваше така: "Виждам наоколо пустош и разруха. Ще вървиш и дълго време няма да срещнеш душа. Но ако срещнеш, ще знаеш, че Христова е тя. В буквалния смисъл нямаше Трета световна война. "Христовата душа", това са хората, които все още имат непоколебими добродетели. Но те са малко, не може да не си го признаем. Това всъщност е моралното ни падение, което Слава получи като информация. Тя имаше много видения със символичен характер, които изискват сериозен анализ и тълкуване.

Тя виждаше още, че след 21. век България ще стане световен лидер, както Израел. На времето той се прочува, защото там се ражда Христос, а преди него пророците, които подготвиха пътя за неговото пристигане. Нещо такова ще се случи със страната ни. За бъдещето на България Слава виждаше, че ще станем един духовен център на Светлина. От нас ще тръгне и ще залее цялата планета.

- Как преминаваха срещите ви с нея и как всъщност се запознахте?

- Всяка среща с леля Слава бе едно малко чудо. Нейната леха, както наричаха отгоре приятелския й кръг, не беше храм, в който се проповядва или извършват някакви обреди. Това бяха млади интелигенти хора, жадни за светлина - да се докоснат до това, великото. През 1962 г. бе моята първа среща. Отидохме заедно с един приятел. Той ми сподели, че чул за една жена в столичния квартал "Овча купел", която всичко виждала. Тогава обаче тя не ни прие. Моят приятел взе да се усуква нещо - попита я, "ама дали било удобно сега". А тя, защото беше директен човек, отсече - "ако ще влизате, влизайте, ако не, си отивайте". Тръгнахме си, а втория път отидох сам. Тя веднага видя естеството на работата ми. Казва ми така: "абе, гледам някакви колчета забиваш, а след това с някакъв уред въртиш, с копчета настройваш". А аз работех в Геоложкия институт. След време я попитах, дали ще стана аспирант. А тя отвръща - "ама, що тъй те гледам ту дебело облечен, ту по-леко. Ще ходиш в Русия и ще се връщаш". Така и стана - приеха ме аспирант в Москва, но задочно.

- Политическите първенци преди 1989 г. ползваха ли услугите на най-великата ни ясновидка?

- Много идваха при нея, но повече по лични въпроси. Често я посещаваше Соня Бакиш, жената на тогавашния министър-председател Станко Тодоров. Бившият военен министър и член на Политбюро ген. Иван Михайлов също се интересуваше много. Той тогава покровителстваше и Петър Димков Лечителя. Благодарение на него всъщност Димков издаде билковите си справочници.

Със Севрюкова искахме да пътуваме в Западна Европа, но ми отказаха, защото съм имал изобретение - геофизична апаратура. Викат не може, ти искаш ще продадеш изобретението на западняците. След като се намеси ген. Михайлов, ни разрешиха пътуване до Западна Германия.

- За какво най-често я търсеха хората?

- Тя казваше - да ме отрупат със злато, никога няма да злоупотребя с дарбата си. Първоначално силата й бе основно в диагностиката. Имам много протоколи от правителствената болница, в които доктори с подписа си потвърждаваха, че това, което леля Слава е казала, после се потвърждава като диагноза с медицинските изследвания.
Накрая много хора започнаха да идват при нея за ясновидство. Леля Слава се бе поизморила и някои ги връщах. Те ми се сърдеха, но нямаше как.

- Имайки предвид вашите търсения отвъд времето и пространството, имахте ли уговорка, ако тя един ден се спомине, да се свърже с вас от Отвъдното?

- Не, такъв разговор не сме водили. Смятахме, че тя ще е вечна или поне ще живее много дълго на Земята. За мен нейната смърт бе шокираща. Десет дни след това обаче се случи нещо. Тя наистина се свърза с мен. Усетих я да говори, но не с ушите си, а ето тук (сочи областта между гърдите и шията си - б.а.). Казва ми следното: "внезапно преминах от другата страна на Мира, още съм в прокруса. Но ти не унивай, чакат те много дела". Сега тя почти винаги е около мене. Стига да поискам, мога да се свържа с нея. Това е било последното й прераждане на Земята. Сега е свободна и може да се движи навсякъде, както своите духовни учители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай