Златното момиче Диляна Георгиева вече е баба

Живее със семейството си в Нова Зеландия, има ресторант

Златното момиче Диляна Георгиева вече е баба | StandartNews.com

България й липсва, но не би оставила подредения си живот в Нова Зеландия

Златното момиче на българската художествена гимнастика Диляна Георгиева живее в Нова Зеландия със семейството си и вече е баба.

Почти никой от съседите й там не знае, че тя е европейска и два пъти световна шампионка, носителка на девет златни и три бронзови медала от състезания през 1983, 1984 и 1985 година. Въпреки това с удоволствие посещават семейния й ресторант "Ботичели", в който съпругът й е главен готвач. Фамилията й се прехранва предимно от заведението и затова преди две години го разширили и направили по-просторен. Преди това ресторантът събирал 50 гости.

Седем години Диляна работи и като главен треньор по художествена гимнастика на Нова Зеландия. Преди това би;а една година в Япония, после 6 месеца в Англия, където се чувствала чужденка. "От гимнастиката не се изкарват пари, а мъжът ми работеше в един ресторант и видяхме, че се изкарват прилични пари, затова решихме да пробваме, Потръгна ни, макар да не беше лесно. Аз съм мениджър, посрещам гостите, приготвям сметките, помагам на сервитьорите.", споделя тя. Като типична гимнастичка е стресирана на тема храна и затова и днес изглежда прекрасно за своите 54 години.

"В нашия ресторант залагаме основно на фреш паста, която се прави на ръка.", споделя тя. В свободното си време обича да се разхожда по плажа и да кара уинд сърф. Най-после има време и за себе си, защото трите й деца са пораснали.

Големият Виктор е роден в България, а дъщерята Боряна и синът Александър - в Нова Зеландия. При тях живее и семейството на брат й Пламен, който също има три деца, и баща й Борис Георгиев. Майка й Виолета Бехчийска останала да работи в школата по художествена гимнастика "Диляна" в родния Пазарджик.

 Брат и също държи италиански ресторант, но в съседен квартал. "Дъщеря ми роди съвсем млада и първоначално всички бяхме в шок от бременността й. Но се радвам, че задържа бебето", споделя Диляна. Синовете й, също като нея са увлечени по спорта и дълги години са тренирали тенис на корт. Само Боряна решила да стои далеч от физическите упражнения.

В Нова Зеландия легендарната гимнастичка е и сред най-търсените каскадьори. Фината спортистка прави ефектни сцени и в щатски филми - скача от хеликоптер на ръба на скала, пада от движещи се коне, виси с главата надолу.

В Оукланд, където живее вече трето десетилетие, поддържа връзка с българската общност. С мъжа си говорят на български, но с останалите членове на семейството и най-вече с внучката, си говорят на английски. Фамилията не може да пътува често до България, тъй като билетите за всички струват 20 хиляди долара.

Диляна не крие, че България й липсва, но не би се върнала, защото е свикнала със спокойния и подреден живот в Нова Зеландия

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай