Жерар Депардийо проговори за обвиненията в изнасилване

Свидетелства срещу него бяха публикувани през пролетта

Жерар Депардийо проговори за обвиненията в изнасилване | StandartNews.com

Заподозреният от 2020 г. в изнасилване и сексуално посегателство над актрисата Шарлот Арну актьор Жерар Депардийо отхвърли обвиненията в неделя, наричайки ги "линч, оркестриран от медиен съд", съобщава чуждестранната преса.

"Вече не мога да се съгласявам с това, което чувам, с това, което чета за себе си от няколко месеца. Мислех, че не ми пука, но не, всъщност не. Всичко това ме засяга. Още по-лошо, отблъсква ме", пише 74-годишният артист в отворено писмо, публикувано в раздела за мнения на вестник "Le Figaro".

Дългият му емоционален текст, приличащ на поема, представлява първото изказване на легендата на френското кино след публикуването на нови свидетелства срещу него от разследващия сайт "Mediapart" през пролетта.

"Никога, никога не съм малтретирал жена", пише той.

Без да я назовава, той атакува колежката си, която подаде жалба срещу него за две изнасилвания през 2018 г.

Според него "Жената дойде за първи път в къщата ми, пристъпи леко, влезе в стаята ми по собствено желание. Днес казва, че е била изнасилена там. Никога не е имало принуда, насилие или конфликт между нас", уверява той и продължава: "Ако, мислейки си, че живея настоящето интензивно, съм наранил или шокирал някого, то аз никога не съм си и помислял да направя нещо лошо и ви моля да ми простите, че се държах като дете, което иска да забавлява хората". "Не съм нито изнасилвач, нито хищник", настоява носителят на награда "Сезар".

Жерар Депардийо беше обвинен на 16 декември 2020 г. за "изнасилване" и "сексуално посегателство" след жалба от актрисата, която съобщи за две посегателства над нея в дома на звездата в Париж в края на август 2018 г. През лятото на 2020 г. тя издейства разследването, първоначално закрито от парижката прокуратура през юни 2019 г., да бъде поверено на съдия-следовател.

През април "Mediapart" разкри свидетелствата на други 13 жени, които обвиняват Жерар Депардийо в сексуално насилие. По време на тези разкрития прокуратурата в Париж посочи, че "не е получила никакви нови жалби до момента", предава БТА. Прокуратурата уточни още, че разследването, започнало през юли 2020 г. по жалба на тази актриса, продължава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай