Жълт код за поледици и сняг в шест области

Жълт код за поледици и сняг в шест области | StandartNews.com

Жълт код за поледици и сняг е обявен в шест области на страната днес. Предупреждението е в сила за областите Благоевград, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол и Хасково.

И през изминалата нощ сняг валя на много места в страната, главно в северна България, където натрупа нови 10-15 сантиметра.

До рано тази сутрин от Агенция Пътна инфраструктура поетапно затваряха редица пътища за обработването и почистването им. Възстановено е вече движението по главни пътни артерии като пътя Калотина - София, по магистрала Черно море, Русе - Стара Загора, областите Велико Търново, Търговище, Добрич.

В момента на много места на Югоизточна България и по Черноморието снегът преминава в дъжд, което създава опасност от поледици.

Усложнена остава пътната обстановка след обилните снеговалежи. Редица пътища в страната продължават да са блокирани. Проходите "Върбишки", "Златишки" и "Троянски" са затворени за всички превозни средства.

През "Петрохан" е забранено движението на камиони над 12 тона, а през Твърдишкия и Котленския проход е забранено движението на камиони над 10 тона. Забранено е и движението на тежкотоварни автомобили по пътя Симитли - Разлог.

Минути преди 6.00 часа тази сутрин беше възстановено движението в областите Русе, Варна, Велико Търново, Търговище, Разград, Ямбол, Шумен, Габрово и Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай