Земетресението край Твърдица активира свлачище

Земетресението край Твърдица активира свлачище | StandartNews.com

Земетресението, което бе регистрирано тази сутрин край Твърдица, е активизирало свлачище.
То се намира в село Бяла паланка, но е тръгнало преди 2-3 дни след обилните дъждове и е поддало след земетресението. Това съобщи пред БГНЕС Калоян Кременски, зам.-кмет на Община Твърдица.

"Хората са изплашени, защото доста силно се почувства трусът, но беше мигновено, не за дълго време, самите сгради се раздрусаха. Ние бяхме тук, тъкмо разпределихме работниците за временната заетост и изведнъж цялата сграда се потресе, изплашихме се. Излязохме навън, помислихме да няма втори трус, обаче нямаше и се прибрахме. Поражения няма никакви", каза по повод земетресението Василка Ганчева, кмет на с. Боров дол.

Много хора от Твърдица обясняват, че са чули силно бучене.

Припомняме, че в 08, 15 ч. тази сутрин бе регистрирано земетресение с магнитуд 3,9. Епицентърът му е най-близо до град Шивачево - на 210 км източно от София в Старопланинската верига между Твърдица и Сливен.

Земетресението в района на Твърдица няма нищо общо с това станало през нощта в района на Карнобат, обявиха сеизомолозите от БАН.

В Сливенско няма вторични трусове, както и данни за материални щети. Все още не се знае в кой разлом точно е станало земетресението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай