Зелето трие сенки под очите

Зелето трие сенки под очите | StandartNews.com

7 супер храни, които ни подмладяват

Яжте орехи за по-малко бели коси, съветват дерматолозите

Правилното хранене е важно не само за стройна фигура и имунна система, безпощадна към вирусите. То има и подмладяваща сила, тъй като изглажда бръчките, придава блясък на косата и заздравява ноктите. "Хранителният режим се отразява директно на външния ни вид и играе важна роля в начина, по който остаряваме", казва д-р Джошуа Зайкнър. Ето и менюто, което американецът препоръчва.

1. Кофеин

Чашката с кафе не е само източник на енергия рано сутрин или в следобедните часове. Проучване, публикувано в журнала на Американския институт за рака, сочи, че кофеиновата напитка съдържа биоактивни вещества, които могат да помогнат за защита на кожата от развитие на меланома. Според учените, които са проследили състоянието на две групи от доброволци за периода от 10 г., колкото повече кафе пият хората, толкова е по-малко вероятно да бъдат засегнати от заболяването. Доказало се, че тези, който изпиват по 4 чаши дневно, имат 20% по-малък риск от развитие на меланом, отколкото онези, които се будят без кофеин.

2. Нар

Семената на този плод са пълни с антиоксиданти като витамин С. Доказано е, че той предпазва от образуване на бръчки и изсушаване, като неутрализира свободните радикали, засягащи кожата.

3. Боровинки

Боровинките са чудесен източник на витамините С и Е. Това са двата антиоксиданта, които работят в тандем за по-сияйна кожа. Плодчетата съдържат и арбутин, който е оръжие срещу пигментациите.

4. Ядки

Тези ядки са богати на биотин, витамин Е и омега-3 киселини. "Орехите съдържат и мед. Този минерал играе важна роля в производството на меланин - пигментът, който е отговорен за цвета на косата ни", обяснява експертът Мадлин Престън. Дефицитът на минерала мед е често срещана причина за преждевременно побеляване на косата. Ето защо, ако искате да отложите боядисването на косата във времето, трябва по-често да похапвате орехи.

5. Омар

Омарите са богати на цинк и затова имат противовъзпалителни свойства, които помагат в битката с някои кожни несъвършенства и проблеми като акне. "Цинкът стимулира обновяването на клетките", обяснява дерматологът доц. Уитни Боу. Затова и в повечето мазила срещу акне той задължително се съдържа.

6. Салата

Най-ценни в зелето са желязото и витамин К, които са безценен помощник в борбата със сенките под очите. "Дефицитът на желязо влияе на кожата ни и я прави по-бледа", казва д-р Хауърд Мурад.

7. Авокадо

Още една причина да обичаме авокадо. То е богат източник на омега-9, които помагат за доброто овлажняване на кожата. Хапвайки от него редовно, лицето ни ще е по-гладко и копринено меко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай