Затворници загинали в сблъсъка край Пловдив

Пасат виновен за удъра между циментовоза и пикапа

Затворници загинали в сблъсъка край Пловдив | StandartNews.com

Пловдив

Трима от четиримата загинали в тежката катастрофа край село Граф Игнатиево вчера следобед, за която Агенция Стандарт нюз съобщи, са затворници на лек режим от ТПО “Хеброс” към пловдивския затвор.

Карловците Николай Ненков / 30 г./ и Даниел Карабов / 33 г./  и 30-годишният Стефан Лясков от село Ведраре се връщали към тъмницата от цеха за паркет на карловската фирма “Форест Трейд” в село Дъбене, където работели. Заедно с тях е загинал и шофьорът на фирмения автомобил “Опел Корса” – З.Д. /49 г./ от с. Войсил, който карал тримата мъже към затвора.

Само за няколко часа служителите на реда успяха да задържат и избягалия водач на “Фолксваген Пасат”, по чиято вина е станала катастрофата. Това е 21-годишният А.И. от село Долна махала. Заедно с него в ареста на РПУ-Хисар, са прибрани и спътницитте му, които са на възраст от 18 до 41 години.

В петък около 16 ч. на пътя Пловдив-Карлово А.И. предприел неправилно изпреварване на натоварен с цимент влекач МАН с прикачено ремарке. При маневрата пасатът ударил странично движещия се срещу него опел, който се завъртял, навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал се челно в циментовоза, след което излязъл извън пътното платно и се спрял в канавката. Шофьорът и пътниците в опела загинали на място.

Костадин Аршинков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай