Затопляне ли? Ето как ни смрази Натали Трифонова

Прогнозата за следващите дни

Затопляне ли? Ето как ни смрази Натали Трифонова | StandartNews.com

Натали Трифонова охлади надеждите за трайно затопляне.

През следващото денонощие от югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух. Ще духа умерен в Източна България и в планинските райони временно силен и поривист южен вятър, и в тези области се обявени и предупреждения от първа степен, каза тя по БТВ.

Според нея почти тихо, мъгливо и значително по-студено ще бъде в западната част на Дунавската равнина и в Горнотракийската низина, събота ще започне с температури от около нула градуса.

По-късно в низините стойностите ще стигнат 13-14 градуса, а на места в Югоизточна България ще бъде ветровито.

В София рано сутринта се очакват четири градуса, а максималните стойности ще бъдат от 5-6 градуса на Северозапад до около 20 градуса на югоизток и в Предбалкана. В хода на деня в столицата температурите ще стигнат 15 градуса.

Утре следобед в планините ще бъде ветровито, със силен и бурен югозападен вятър. Облачността ще е променлива, но валежи са малко вероятни, каза още Натали.

Максималната температура на 1200 метра височина ще бъде цели 17 градуса, а на 2000 метра около 9 градуса.

В нощта срещу неделя от Северозапад ще започнат валежи от дъжд, които през деня ще обхванат страната. С умерен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и в нощта срещу понеделник в Предбалкана, Добруджа и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг, а в Източна България ще вали много сняг.

В понеделник от Северозапад валежите спират, облачността ще намалява, а вятърът ще отслабне. Температурата в страната ще бъдат предимно между нула и пет градуса.

Във вторник няма да вали, но в по-голямата част от страната ще има ниска облачност, а в низините ще бъде мъгливо. Сутринта ще бъде доста студено, на места с температури до минус 4 и минус 5 тградуса.

В сряда и в четвъртък ще бъде предимно облачно и отново се повишава вероятността за валежи от дъжд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай