Четвъртък,

Защо стар мерцедес стана най-скъпата кола в света

От: Стандарт -
1824
Защо стар мерцедес стана най-скъпата кола в света
A
A
A

През изминалата седмица е извършена сделката за най-скъпата кола в света, или поне така сочи информация от екипа на Hagerty UK. Изданието се позовава на няколко свои източници, според които около 6 май музеят на Mercedes е продал един от само два произведени Mercedes 300 SLR Uhlenhaut. Спортният автомобил е произведен през 1955 година, а информацията около него е силно ограничена.

Класическото купе получава името Uhlenhaut след като тогавашният шеф на тестовия отдел на марката – Рудолф Ухленхаут, започва да използва една от състезателните коли като своя служебна. През годините двете коли са пазени в различни съоръжения на Mercedes и мнозина ги смятаха за изключително ценни екземпляри, които ще се продадат за милиони. Изглежда това вече може да се е случило, а новият неизвестен и непотвърден собственик е платил 142 милиона долара за една от колите или около 136 милиона евро.

Според информацията, новият собственик е трябвало да покрива различни условия, за да се сдобие с колата. Освен да гарантира за нейното сигурно бъдеще, той е трябвало да потвърди, че няма да я продаде за бърза печалба. Ако наистина Mercedes-ът е продаден за 142 милиона долара, то това надвишава два пъти цената на втората най-скъпа кола в света – Ferrari 250GTO, което бе продадено през 2018, пише "Факти.бг".


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com