Защо годината на Заека е най-щастливата?

Плашлив е, но бяга бързо от неволите и носи хармония

Защо годината на Заека е най-щастливата? | StandartNews.com
  • Четвъртото животно в китайския лунен календар идва с древна легенда
  • Плашлив е, но бяга бързо от неволите и носи хармония

На 22 януари китайският лунен календар отгръща нова страница, в която властва не тигъра, а Черния воден заек, който се появява веднъж на 60 години. Последният път, когато това се е случило, е през 1963 година.

Очаква се заекът да носи спокойствие и семеен уют. Доминиращият елемент ще бъде водата, която представлява чувствителност и гъвкавост и под нейно влияние събитията трябва да протичат сравнително предвидимо. Цветът на годината е черен, което означава сила, постоянство.

Според източния хороскоп Заекът е символ на скорост, ловкост и плодородие. Това животно се счита за олицетворение на Ин принципа и принадлежи към елемента Дърво. Той внимателно избягва конфликти и трудности, но в същото време разбира отлично какви цели преследва. Какво ще донесе годината му, тепърва ще разберем. Митовете обаче вече тръгнаха...

1. Китайската легенда

Защо годината на Заека се нарежда на четвърто място в 12-годишния цикъл на китайския хороскоп? Свързано е с древен мит, според който Зайо бил много горд със скоростта си. Един ден нефритеният император казал, че редът на зодиакалните знаци ще се определя от реда, по който животните ще пристигнат на неговото парти. Заекът тръгнал на разсъмване и когато стигнал до мястото, в зрителното му поле нямало други животни. Мислейки, че ще е първият, Зайо се отпуснал и задрямал. Когато обаче се събудил, видял, че пред него има още три животни. Така Заекът останал след Плъха, Бика и Тигъра. Поуката от тази легенда е, че дори когато успехът ти е вързан в кърпа, трябва да се бориш за него, а не да летиш на крилете на славата. Затова и китайците предупреждават: Макар годината на заека да се смята за най-щастливата в източния календар, успехът ще дойде само за тези, които се трудят за него.

2. Страх от неизвестното

Тъй като заекът е плашливо животно, поверието е, че годината ще е изпълнена със страх от неизвестност. Това обаче не е съвсем вярно, защото милият и дружелюбен заек носи спокойствие и стабилност.

Затова и повечето астролозите предполагат, че 2023 г. ще бъде по-хармонична, поне що се отнася до семейните отношения. Малкото любящо и нежно същество, което се грижи за потомството си, ще задава нов, по-поносим тон в отношенията в света. Възможно е конфликтните страни да се научат да преговарят и горещите конфронтации да намалеят. В същото време не бива да се забравя, че очакванията може да не сбъднат, защото ако някой изплаши късмета на 2023 г., ще дойдат големи кавги и спонтанни негативни решения.

3. Родените под знака не са волеви

Погрешно е да се твърди, че хората, родени в годината на Заека, са смирени, без воля и амбиции. Още по-малко, че остават новобранци през целия живот. Напротив, те се разбират доста добре с останалите, отличават се с добра воля и перфектни обноски. В конфликтни ситуации те обикновено правят компромиси и с това печелят. Винаги намират най-добрия и спокоен начин да разрешат всеки спор. Те не толерират агресията и насилието.

Дори добротата на зайците да се възприеме като слабост, спокойната природа на тези хора крие тяхната увереност и сила.

Благодарение на аналитичното мислене и вниманието към детайла, те стават отлични учени, бойци, развиват забележителни творчески таланти. Сред тях са Айнщайн, Джони Деп, Гари Каспаров, Румен Радев, Ванеса Уилямс, Златю Бояджиев, Джордж Оруел и много други.

4. Новородените са много емоционални

Новородените деца тази година ще са изцяло под знака на Baby Rabbit. Те ще са в състояние да впечатлят всеки с огромния си чар. Ще бъдат послушни деца, които попиват всяка информация, но и стряскат с емоционалността си. Поради това се смята, че често кръжат в облаците. Това обаче не е съвсем вярно. Емоционалната страна не им пречи те да бъдат постоянни в усвояването на знанията и да се превръщат в гении и надарени личности.

Причината за това е, че при черния заек има особено силно развит инстинкт за самосъхранение. При всяка опасност, дори и най-малката, те знаят как бързо да се отдалечат от нея и то чрез "зигзаг". Неочакваните маневри, които умеят да правят в стресови ситуации, им помагат да влязат в обичайното си състояние на комфорт и занимание с любимите неща.

5. Годината на любовта и брака

За тези, които мечтаят за любов, Черният воден заек е подготвил много изненади. Новата 2023 година обещава както интересни познанства, така и романтика. Екзотично пътуване, ново хоби или необичайна компания - всичко това звучи реално в годината на заека. Защото това е животното, което е на страната на тези, които активно се възпроизвеждат.

Укрепване на семейните връзки, раждането на деца, сключването на бракове, ще са приоритети в годината на заека. Тези, които отдавна се надяват да чуят Менделсон, ще сбъднат желанието си. Онези, които искат да заздравят връзката си, също ще имат късмет да го направят. Има обаче едно голямо но.

И то е свързано с факта, че в тази година фалша и лицемерието ще се наказват, а лъжата няма да се прощава. Причината е, че заека обича хармонията и реда и не може да вирее в хаос и напрежение. Не се залъгвайте, че с фалшиви думи и неискреност ще се сдобиете с любовта на другия. Ако искате да сте обичани, докажете на близките, че те наистина са вашия първи приоритет.

6. Никакви резки събития

Заекът обича комфорта, трансформациите не са му по сърце. Така е по принцип, но не и за тази година. Защото колосални промени идват заради една планетата на трансформациите, която тази година прави огромно движение и ще промени навиците на заека. Защото става дума за информационните технологии, подвластни на планетата-джудже, която все още остава загадка. Преходът на Плутон от Козирог към Водолей е основното астрологично събитие на 2023 година, което започва от април и ще трае три месеца. Именно тогава въпросите за използването на мрежата и електричеството ще станат по-актуални от всякога.

7. Време за мъхести дрехи и кожа

Дрес-кодът на годината идва от символа й - няма специфични изисквания, нито празничният гардероб ще е на мода. Можете да избирате най-смелите тоалети по ваш вкус. Но някои препоръки няма да ви навредят характерните деним, кожа, плетени изделия, независимо дали създавате екстравагантни или класически изображения. За мъжките модници приоритет е комфортът.

Рокли и поли, топ с панталони и вечерни гащеризони ще се развяват цяла година. Ще се допускат удължени стилове със затворени рамене. Колкото повече елегантност в изображението, толкова по-добре.

Кожата пак ще е на мода, но се откажете от всяка естествена - допуска се само изкуствена или декор под формата на пера. Асиметрията и етническите детайли са добре дошли на сто процента.

При бижутата, изберете благородните метали, но без вложки и прекомерно трептене на камъни. Бялото злато или среброто са фаворити.

8. Цветът на заека е черен

Независимо от Черния заек, цветът не е този - плаши. Сивите и белите тонове (възможно най-близо до заешката кожа) също е по-добре да не се използват.

Но си струва да опитате други цветове: лазурни, бледосини и ултрамаринни; синьо, жито, пясък; зелено и кафяво; пепел от рози и лилаво.

Не е необходимо да носите едноцветни рокли. Различни нюанси е задължително да се комбинират във вашето облекло. Но не прекалявайте, не правете изображенията, наподобяващи папагалите - твърде ярките или пренаситените с декор ще са демоде.

Въздържайте се от прекомерна дързост, защото Водният заек не е заминаващият си тигър.

9. Защо заек, а не котка?

На изток празнуват годината както на заека, така и на котката. Защо? Има интересна легенда защо в китайския календар няма котка, а заек. Нефритеният император изпратил слугата си да намери и покани най-известните животни в двора. Слугата тръгнал веднага видял плъха, който получил покана. След това намерил и останалите, но така и не успял да види котката и предал поканата на плъха да й я занесе. Плъхът я намерил, но котката решила да поспи като помолила плъха да я събуди. Той обаче не го сторил, защото я считал за опасен съперник. Така императорът заменил котката с животно, подобно по външен вид и с по-дружелюбен характер - това бил заекът, пише Winter Story.

Във виетнамския зодиак вместо заек наистина е поставен котешки знак. Според една от версиите китайската дума "заек" ("mǎo t") е в съзвучие с виетнамското "meo", което означава "котка".

10. Годината на жените

Заекът е получил мъжки род, но той е носител на женската енергия – ин. И тай като Плутон, както стана ясно, влиза във Водолей - очаква се засилване на ролята на жените, особено в политиката. Това е причината някои астролози да предвиждат, ме в САЩ президентството може да бъде заето от жена за първи път или най-малкото - вицепрезидентът Камала Харис ще получи повече власт.

Като носител на женското, Черният воден заек не е толкова прост, колкото изглежда. Вътрешният му свят е твърде крехък, за да издържа на трудности. Самотата може да бъде особено опустошителна.

Липсата на комуникация през 2023 г. обаче определено може да доведе жените до сериозни психологически проблеми. Най-трудният период ще е от 8 септември до 7 октомври.

С настъпването на есента може да се появи необяснимо безпокойство. И ако не се преборите с него, депресията само ще се увеличи, а това ще повлияе негативно както на работата, така и на здравето. Затова от септември трябва да се избягва повишен психически и физически стрес и да се поддържа емоционален баланс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай