Защо е опасно да ползваме смартфона при зареждане

Как да познаем дали телефонът ни се подслушва

Защо е опасно да ползваме смартфона при зареждане | StandartNews.com

Денис Кусков , директор на информационно-аналитичната агенция Telecom daily, каза дали е опасно да се използва смартфон, докато се зарежда. Според него е малко вероятно телефонът да избухне в този момент, но все пак е необходимо да се намали този риск. Агенция "Прайм" пише за това, цитирана от Лента.ру.

Експертът посочи, че докато зарежда джаджата, зареждащата клетка се загрява. Ако телефонът носи защитен калъф, тогава има голяма вероятност от прегряване на устройството. Следователно от гледна точка на сигурността е по-добре да говорите, като изключите устройството от мрежата. Друг начин за защита е разговор по високоговорителя. „В този случай няма да го държите в ръцете си“, обясни той.

Денис Кусков също припомни, че когато се използва интернет или се говори, смартфонът ще отнеме повече време за зареждане.

По-рано експертът Дмитрий Курамин изброи признаците на подслушване на смартфон. Според него рязкото увеличение на потреблението на трафик и мощността на батерията, както и липсата на криптиране на данни при работа с мрежата, могат косвено да показват това. Също така внезапната повишена мрежова активност на мобилно приложение, което човек не използва, може да се превърне в причина за безпокойство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай