Неделя,

Запорираха 5 апартамента за бедни на община

От: Администратор -
1410
Запорираха 5 апартамента за бедни на община
A
A
A

Инвалиди и безработни могат да останат на улицата посред зима

Пет крайно нуждаещи се семейства, сред които и инвалиди с деца, насред зима могат да бъдат изхвърлени на улицата. Причината е публична продан на общинските апартаменти, в които са настанени. Жилищата са запорирани от частен съдебен изпълнител за стари дългове на община Смолян към фирми, натрупани от предишната кметска управа до 2009 г. Възбраната върху 5-те общински жилища е наложена като обезпечение на вземанията на две фирми. След това частният съдебен изпълнител ги описва и ще ги предложи за продажба.

В жилищата са настанени болни родители инвалиди с две деца, родител с тежко болно дете, както и вдовица с три деца. Безработни жена с болна майка също е една от настанените в описаните апартаменти.

"Възмутен съм от действията на частния съдебен изпълнител Мечкарски и ще подадем сигнал до Асоциацията на частните съдебни изпълнители, за да сигнализираме за действията му", заяви кметът на общината Николай Мелемов.
Градоначалникът допълни, че е сериозно притеснен от ситуацията, защото хората са крайно нуждаещи се, но няма къде да бъдат настанени, тъй като общината има само едно резервно жилище и то е за крайно спешни нужди.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички