Започват ремонти на магистрала "Хемус"

Започват ремонти на магистрала "Хемус" | StandartNews.com

Започват ремонти на тунелите и виадуктите на магистрала "Хемус", каза регионалният министър Лиляна Павлова.

В края на месеца ще започнат ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка", които от 40 години не са обновявани. През 2016 г. е планиран и ремонт на моста над река Стряма.

"Доста амбициозни задачи сме си поставили", каза Павлова и призова шофьорите за търпение, защото ремонтите ще доведат до временна организация на движението. За обновяване на пътищата в Северозападна България ще бъдат отделени 100 млн. лв., каза министърът. Особено внимание ще бъде насочено към пътя между Враца и Видин, около Димово, както и в участъците от Враца до Криводол и от Видин до Белоградчишките скали. Предвидени са и ремонти на прохода Петрохан и на пътя между Враца и пещерата Леденика. Финансиране ще има и за пътни участъци с много катастрофи - Кресненското дефиле, Русе-Бяла, както и за пътя между Стара Загора и Раднево.

През юни ще бъде обявен и първият търг за участък от "Хемус" - за лота между Ябланица и Боаза, каза още министър. Според Павлова оставащите 250 км до завършването на "Хемус" могат да бъдат построени за около пет години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай