Вторник,

Започват ремонти на магистрала "Хемус"

От: Администратор -
A
A
A

Започват ремонти на тунелите и виадуктите на магистрала "Хемус", каза регионалният министър Лиляна Павлова.

В края на месеца ще започнат ремонтите на тунелите "Витиня" и "Ечемишка", които от 40 години не са обновявани. През 2016 г. е планиран и ремонт на моста над река Стряма.

"Доста амбициозни задачи сме си поставили", каза Павлова и призова шофьорите за търпение, защото ремонтите ще доведат до временна организация на движението. За обновяване на пътищата в Северозападна България ще бъдат отделени 100 млн. лв., каза министърът. Особено внимание ще бъде насочено към пътя между Враца и Видин, около Димово, както и в участъците от Враца до Криводол и от Видин до Белоградчишките скали. Предвидени са и ремонти на прохода Петрохан и на пътя между Враца и пещерата Леденика. Финансиране ще има и за пътни участъци с много катастрофи - Кресненското дефиле, Русе-Бяла, както и за пътя между Стара Загора и Раднево.

През юни ще бъде обявен и първият търг за участък от "Хемус" - за лота между Ябланица и Боаза, каза още министър. Според Павлова оставащите 250 км до завършването на "Хемус" могат да бъдат построени за около пет години.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички