Петък,

Заплатите в "Софийска вода" трябва да се вдигнат

От: Администратор -
A
A
A

В "Софийска вода" има не само управа на дружеството, там работят и стотици български граждани, и то най-често - на много ниска заплата. Това обяви председателят на КЕВР Иван Иванов, цитиран от bTV. 

Според него трябва да се предвиди възможност и техните заплати да нараснат, така както растат заплатите на всички български граждани. По думите на Иванов,  ако се разгледа по-високата цена на водата, ще се окаже, че се повишава с по една стотинка на година и това трябва да се има предвид от всички, които твърдят, че има сериозно поскъпване.

"Ако хората искат да пият качествена вода, да няма прекъсване на водоснабдяването, трябва да знаят, че това изисква определени инвестиции", посочи Иван Иванов.

Очаква се цената на водата в София да се повиши от 1 май т.г., като тя ще е валидна за осем месеца - до края на годината.

Окончателно решение за цената на водата в София трябва да се вземе на закрито заседание на КЕВР на 28 април. Според законодателството новите цени влизат в сила от началото на месеца, следващ решението на регулатора.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички