Замразете дънките...и още 9 шантави идеи

Замразете дънките...и още 9 шантави идеи | StandartNews.com

Красивото и поддържано облекло е запазена марка на всяка себеуважаваща се дама. Следващите 10 нетрадиционни съвета, ще ви подскажат как да удължите живота на любимите си дрехи, чанти и обувки.

1. За да запазите цвета на дънките, не ги перете след всяко обличане. Просто ги приберете в найлонова торбичка и ги оставете за една нощ във фризера. Ниската температура ще убие бактериите, причиняващи неприятна миризма.

2. Ако нямате време да изперете обличана дреха, а искате да си я сложите, налейте малко водка в шише с пулверизатор, напръскайте я, и оставете да изсъхне. Алкохолът ще премахне миризмите, а самата тя няма да се усеща.

3. Не сгъвайте кожените дрехи, защото се образуват ръбове, а кожата не може да се глади. Вместо това, използвайте закачалка с щипки, като преди да защипете, поставете парче картон между щипката и дрехата, за да я предпазите от следи.

4. Използвайте вазелин и вълнено парцалче, за да почистите и полирате перфектно лачени обувки или чанти.

5. Ако обувките ви имат неприятна миризма, сложете ½ ч.л. сода за хляб в тях, оставете за 1 нощ и изтръскайте содата преди обуване.

6. Неприятните драскотини по токчетата на обувките ще заличите като леко минете с лак за нокти в най-близкия възможен нюанс до този на токчето.

7. Ако при прането сте оцветили дреха, докато е още влажна , я сложете в съд с 2-3 литра хладка вода, в която сте сипали капачка избелваща вода за уста, оставете да престои една нощ и изперете както обикновено. Повторете при необходимост. (За бели дрехи, чиято материя позволява – слаб разтвор на белина.)

8. Използвайте пресата си за коса за да изгладите по-прецизно малки части от дрехата – яката, маншетите или около копчетата.

9. За да премахнете гънките от дреха, за която не е препоръчително да се глади, я вкарайте за няколко минути в силно запарена баня.

10. Съхранявайте чантите си поставени върху плоскост и пълни с хартия или стари дрехи, за да щадите дръжките и запазите формата им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай