Задава се астрономически феномен. Как се сбъдват желания

Какви традиции се следват на “Ягодово пълнолуние”

Задава се астрономически феномен. Как се сбъдват желания | StandartNews.com

Интересното име “Ягодово пълнолуние” носи астрономическото събитие, което ни очаква през първия месец от лятото.

Защо Ягодовото пълнолуние се нарича така?

Омагьосващото име „Ягодово пълнолуние“ е дадено на луната много отдавна, според легендата, от северноамериканските индианци, които забелязали, че първото пълнолуние през юни се пада по време на беритбата на ягоди.

Кога ще бъде първото пълнолуние за юни 2023 г. и какво традиционно съпътства това събитие

В продължение на много хилядолетия хората са вярвали в силата на пълнолунието, което им дава специална енергия и ги насочва към провеждане на мистични ритуали. Ягодовото пълнолуние на 2023 г. ще започне на 4 юни сутринта и ще премине в знака Стрелец.

В този ден Луната ще придобие красив розов оттенък, създавайки визуална магия. Красотата на това събитие обаче не е единствената му характеристика.

Ягодовото пълнолуние има свои собствени традиции, които трябва да се следват на този ден:

1. Забавлявайте се и се радвайте, за да повишите енергийния си потенциал.

 2. Уговорете срещи с любимите си хора или организирайте сватба за тази дата.

3. Отделете време за медитация и се погрижете за тялото и косата си.

4. Бъдете креативни. Рисувайте, свирете на музикални инструменти, бродирайте, пейте и танцувайте. Всички тези дейности ще събудят вътрешната ви сила и ще донесат интересни мисли и идеи в живота ви.

 5. Помирете се с тези, с които отдавна сте в конфликт, и заздравете връзката си. 6. Почистете дома си, отървете се от ненужните неща и поставете всичко необходимо на мястото му.

Какви ритуали да изпълните на Ягодово пълнолуние, за да презаредите батериите и да изпълните желанията си

Ягодовото Пълнолуние предоставя уникална възможност да презаредите батериите си и да привлечете сбъдването на желанията си. В този магически ден могат да се извършат следните ритуали, за да се посрещне потокът от пълна лунна енергия:

1. Обред със свещи и молитва. Запалете ароматни свещи със сладък аромат на ягоди и се настанете в едно спокойно кътче на вашия дом. Прегърнете се близо до светлината на свещта и кажете молитва или утвърждения, изразяващи вашите желания и намерения.

2. Ритуал за пречистване. Използвайте енергийно почистване, за да се отървете от негативизма и да внесете хармония в живота си. Разходете се из природата под пълната луна, представяйки си как нейната светлина ви облива и отмива всички негативни енергии.

3. Медитация и визуализация. Седнете в удобна позиция и оставете ума си да се успокои. Съсредоточете се върху светлината на пълната луна, представете си как нейната енергия прониква във вас, изпълвайки всяка клетка на вашето същество. Визуализирайте вашите желания и намерения, представете си ги като вече изпълнени.

4. Ритуал за писане на желания. Напишете най-съкровените си желания и мечти на красив лист хартия. След това поставете тази хартия под светлината на пълната луна, като си представяте как нейната енергия активира вашите желания и ги води до материализиране.

5. Ритуал на благодарност. Изразете своята благодарност към Вселената и Луната за тяхната подкрепа и помощ по пътя ви, пише actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай