Задържахме нелегални мигранти от три националности

Задържахме нелегални мигранти от три националности | StandartNews.com

Гранични полицаи задържаха 40 афганистанци, 11 пакистанци и 5 сирийци при опит да преминат българо-сръбската граница, съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция".

Вчера гранични полицаи са спрели на пътя преди ГКПП - Калотина три леки автомобила - "Хюндай с водач В. И/23 г./, "Опел" с водач Д. Я./30 г./ и "Роувър с водач Т.К. /35 г./ При проверката в автомобилите са открити 26 чужденци без документи за самоличност. По техни данни 21 са от Афганистан, 5 - от Сирия. Установено е, че 23 от пътниците в колите са регистрирани в ДАБ с искане за предоставяне на бежански статут у нас.

Шофьорите и чужденците са задържани в ГПУ-Калотина, уведомена е районната прокуратура в Сливница. Образувани са три досъдебни производства. На тримата шофьори са повдигнати обвинения по чл. 281 от НК, взета им е мярка парична гаранция.

Още 19 афганистанци и 11 пакистанци са задържали в граничната зона служителите на РДГП-Драгоман през изминалото денонощие. Повечето от тях също са регистрирани в Държавната агенция за бежанците. Работата по случаите продължава. През последното денонощие са предотвратени 7 опита на 114 имигранти да преминат незаконно българо-турската граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай