Задържаха момчето, пребило мъж в Бургас

Задържаха момчето, пребило мъж в Бургас | StandartNews.com

Задържаха младежа, който преби възрастен мъж в Бургас. Полицията в града коригира информацията, подадена към медиите снощи. Първоначално бе съобщено, че той е на 16 г. Тази сутрин от ОДМВР - Бургас уточниха, че задържаният е пълнолетен - на 22 години, с инициали П. А., от кв. "Черно море".

Побойникът е в ареста с полицейска заповед за срок от 24 часа.

Младият мъж нападнал 65-годишен пътник в автобус, който направил забележка на приятелката на П.А., която качила калните си обувки върху седалката до възрастния мъж. Вследствие на нападението потърпевшият Чанко Стайков е с четири избити зъба и наранявания по лицето. Мъжът е авиоинженер, по време на инцидента пътувал в автобус №15 за летището, където работи.

22-годишният П.А. е направил пълни самопризнания. Приятелката му ще бъде извикана за разпит като свидетел.

"Това беше съвсем неочаквано за мен като действие. Нямам обяснение защо се случи това.

"Не съм им посегнал". Това заяви за "Здравей, България" възрастният мъж, който беше пребит от 16-годишен в градския транспорт в Бургас.

64-годишният Чанко Стайков както всеки ден пътувал в автобуса за летището, където работи като авиоинженер. На седалката до него седели момче и момиче, като девойката си била качила краката с калните си ботуши на отсрещната седалка. При слизането Стайков направил забележка, че това не е възпитано.

Реакцията на момчето била неочаквана за Чанко, който получил серия от юмруци. Никой от пътуващите в автобуса не се притекъл на помощ на мъжа, който слязъл на летището. Не са реагирали и шофьорът, и кондукторът в рейса. Автобусът продължил към квартал „Сарафово", където вероятно нападателят е слязъл.

Снощи младежът е бил задържан от полицията. По неофициална информация той се казва Митко и учи в Електротехникума в Бургас. Той е направил пълни самопризнания и е уточнил, че е реагирал по този начин, защото възрастният мъж е направил забележката пред приятелката му.

24 часа след инцидента Чанко не може да си отговори на въпроса как една забележка може да предизвика такава жестокост

В Бургас към момента видеонаблюдение в автобусите на градския транспорт няма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай