Забърса ли Гришо на тати куклата?

Лолита кръстена на Набоковата героиня, покорява света с модно списание

Забърса ли Гришо на тати куклата? | StandartNews.com
  • Свада за милиарди между сватове олигарси проваля брака на кавказката красавица
  • Лолита кръстена на Набоковата героиня, покорява света с модно списание

Тя е онова бижу, за което всеки мъж казва: Трябва да я имам, каквото и да ми струва. Млада, красива, приказно богата и със сигурност леко нахална, Лолита Османова излезе с гръм и трясък под прожекторите по време на тенис турнира във Виена. Красавицата бе в щаба на Григор. Седеше в ложата до мениджъра Георги Стоименов и физиотерапевта Алгис Христов, но през цялото време бе с маска, карайки всички да се питат коя е и каква е на първата ни ракета. Още повече, че Гришо фриволно и пращаше въздушни целувки. Докато накрая, точно с отпадането на българина от британеца Даниел Еванс, младата дама свали коронаприкритието си и камерите запечатаха лицето й - Лолита Османова, дъщеря на руския енергиен олигарх Елдар Османов.
Забърсал ли е Гришо на тати куклата? Вече седмица въпросът

сън не дава на папараците
от Лос Анджелис през Монако, София, та чак до Москва.
Лешниковата красавица живее в Монте Карло, където от години е домът на Гришо. Има имение за 25 милиона долара в Лос Анджелис, градът, в който случайно или не българинът също прекарва не малка част от времето си. За капак двамата са третирали на едно и също място - кортовете на Монте Карло.
Като дете и Лолита тръгнала по пътя на тениса. "Спортът възпита характер в мен!", признава тя преди 2 години в социалните мрежи. Но веднага разказва защо е намразила живота на професионален играч на корта: "Когато бях на 8, ме изпратиха да играя тенис. През следващите 10 години никой не ме виждаше, освен родителите ми от време на време. Повярвайте ми, никой професионален спорт няма да ви зарадва, когато тренирате 3 пъти на ден от 9 часа сутринта и имате само един почивен ден, който родителите ви казват, че трябва да прекарате у дома, за да се възстановите за следващата седмица. Честно казано, аз мразех този спорт и спорта като цяло.".
"Това са вечни такси, полети, нерви, липса на сън. Пригответе се за факта, че детето ви няма да има приятели, които не са свързани със спорта. Ежедневието ми беше такова: 9 часа сутринта - загряване на корта (1 час), кратка почивка, обща физическа подготовка за 1-2 часа, а

работният ден завършва с тренировка
на корта за 2 часа. Вкъщи сте в 18:00, в задъхано състояние искате да се разхождате с приятелите си, но не можете, тъй като утре имате тренировка", продължава разказът на Лолита. Така било всеки ден. Но в крайна сметка не съжалява.
"Това ме научи на дисциплина, ред, способност да побеждавам и да признавам пораженията, научи ме, че за да получиш нещо, трябва да положиш усилия. Спортът възпита характер в мен! Може да имате талант, но ако не го развиете, той ще умре във вас", пише младата красавица. И казва, че въпреки всичко би завела детето си на тенис. Но дава съвет към родителите: "Не оказвайте натиск върху детето си, хвалете го, насърчавайте го, повярвайте в него.".
Лолита разкрива, че приключила спортната си кариера по собствено желание - след множество травми, с които й било трудно да се справи психологически. Една контузия, малко почивка и излиташ от класациите, въздъхва красавицата. Но споделя, че за нея спортът е бил и полезен. "Участвах в надпревара за арменската общност и спечелих злато, което ни помогна да спечелим в общото класиране. Също така, сега, по време на тренировка, мускулите ми, свикнали на стрес, се възстановяват по-бързо и резултатът вече се вижда за кратко време", пише още Османова. Но кратката й лична изповед сякаш свършва със спорта. Оттам нататък

всичко около нея са мистерии и легенди
За бащата на Лолита Елдар Османов не се знае много, освен, че е несметно богат. Трудно се намират актуални негови снимки в интернет. Затова пък руската мрежа изобилства от данни за какви ли не финансови машинации.
Собственик е на "Межрегионсоюзенерго" - мощна енергийна компания. Подобно на много руски олигарски обаче и за него се говори, че има проблеми със съдебни власти, затова и живее в Монте Карло. Османов бил в полезрението на правоохранителните органи още от 2013 г. като го разследвали за финансови злоупотреби за 200 милиона рубли.
Роден е през 1967 г. в село Бабуджент в кавказката Кабардино-Балкарската автономна съветска социалистическа република. Елдар прекарва цялото си детство в селата Кашхатау и Бабуген, които са разположени при сливането на две реки - Черек-Балкария и Черек-Безенгийски. За младежките му години е известно само, че

бил отличник и обичал спорта
След като завършва висше образование се премества в Москва, където става един от крупните играчи в руския енергиен бизнес. Различни класации измерват състоянието му в милиарди. Но дали към днешна дата това е вярно? Само преди две години той на практика фалира. Година по-рано светът за първи път зажужава около дъщеря му Лолита - заради сватбата й.
През 2017 г. красавицата се омъжва за Гаспар Авдолян, син на друг руски олигарх - Алберт Авдолян, чиито инвестиции са в телекоми. Сватбата, която струва 10 милиона долара, се провежда в култовия "Долби тиътър" в Лос Анджелис и се превръща в светската новина на годината, защото на нея пеят не кой да е, а мега звездата Лейди Гага, идолът на младите американци Джейсън Деруло и най-големите имена в руската музика.
На церемонията булката сменя две рокли, първата от които е с кавказки препратки и струва 500 000 долара. Още на толкова са оценени тортата и цветята, пише "Комсомолская правда". Сватбените покани са под формата на

калъфи с казино чипове
номинални златни карти и статуетки на Оскар.
Мнозина анализатори смятат тогава, че съюзът между двата руски клана ще пренареди световния финансов ред, но роднинството шумно се проваля през 2018 г., разказва Break Point.
Сватовете се скарват, разбира се - за пари.
Според руските медии Авдолян дал 6 милиарда рубли заем на Османов, за да спаси холдинга си, но операцията била без успех. "Межрегионсоюзенерго" фалира. Но бащата на Лолита не връща парите. Авдолян се опитва да прибере дълга си, но тъй като се оказва, че няма официален договор с Османов, губи и делото в съда, и огромната сума, която е дал на заем. Между двамата олигарси настъпва истинска война, която естествено рефлектира и върху младите. Приказката им свършва бързо - с развод.
Лолита е кръстена на героинята от легендарния едноименен роман на Владимир Набоков. Младата дама е отличничка от Московския университет със специалност "Международни отношения". В момента е бизнесдама и шеф на Luxury international magazine. Лъскавото месечно списание

излиза на английски и руски в 7 държави
Османова често може да бъде видяна на светски събития, каквито в Монако не липсват. Същото важи и за Гришо. Според първите клюки след снимките от турнира във Виена двамата споделяли обща страст към модата и киното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай