Забъркаха Брад Бит в голяма измама

Испанските власти разследват случая

Забъркаха Брад Бит в голяма измама | StandartNews.com

Забъркаха Брад Бит в голяма измама. 

Румънка, която живее от 12 години в Испания, е станала жертва на кибер престъпление, след като с нея се свързало лице, представящо се за холивудската звезда Брад Пит, съобщава информационният сайт Зиаре. Пред испански медии Елена Корня разказа, че макар да ѝ се е сторило странно, че прочутият актьор се свързва с нея, по-късно била убедена, че не става дума за шега.

Елена Корня разказва, че „Брад Пит“ се свързал с нея през есента на миналата година в ТикТок и ѝ предложил ВИП карта, която ѝ предоставя достъп до събития, срещи със звезди и парични премии.

„Абонирах се с моите данни и започна да ми изпраща послания в Уотсъп (WhatsApp). Доказа ми, че е той с шофьорска книжка с неговата снимка. Останах без думи“, разказва румънката.

Тя се оставила да бъде убедена да внесе 300 евро за ВИП карта и още 1000 евро чрез трансфер. Сега се притеснява, че е предоставила личните си данни, включително личен персонален номер, какъвто получават чужденците в Испания.

„Той (Брад Пит) посети Румъния през 2000 г. и го видях от 50 м разстояние. Много ми хареса в сериала „Далас“, който се излъчваше в Румъния през ’87 или ’88 г., в края на диктатурата на Чаушеску. Много го ценя като актьор. Хареса ми и в „Троя“, разказва измамената румънка в интервю за испански медии. 

Запитана дали в някакъв момент не се е усъмнила, Елена споделя: „Казах му: Внимавай, не си играй с мен, аз съм обикновена и предана жена, но внимавай, защото ме хващат лудите и ще те зарежа“. Жената споделя още, че и в момента получава съобщения от „Брад Пит“.

„В понеделник получих съобщение, в което Брад Пит ми казва, че е много разочарован, че не му отговарям“, разказва Елена.

Тя споделя, че не е устояла на офертата за ВИП карта, защото с нея можела да участва в събития, да получава подаръци и да се среща със звезди. Жената превела 1000 евро, за да получи пакет от САЩ. Парите били предназначени за митнически такси. Елена видяла снимка на пакета и съдържанието му – бижута и пари, по думите й – 50 000 евро. Измамникът ѝ поискал след това още 3000 евро, за да получи пакета у дома си. Запитана каква логика е намерила в това един чужденец да ѝ изпраща пари, Елена отговаря: „Трябваше да видите как говори с мен. Изпращаше ми сърца и целувки, играеше си много с моите чувства и емоции. Казваше ми, че ме обича“.

Испанските власти разследват случая, но Елена иска да отправи предупреждение, за да не се подведат и други хора, посочва Зиаре.

Запитана ще продължи ли да има доверие в профилите на любимите ѝ актьори, Елена казва: „Да, на Киану Рийвс и Джони Деп. Интернет е пълен с фалшиви профили, но се научих да проверявам дали профилът е верифициран и да игнорирам новооткритите. Следвам около 20 профила на Брад Пит…“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай