Сряда,

За изкачването на връх К2 и Водолея

От: Азарей -
191
За изкачването на връх К2 и Водолея
A
A
A

Снощи в 22:41 Слънцето освети зодиакалния знак Водолей. Време е за по-голяма надежда, светли мечти и желания, топло приятелство и споделено знание.

Единението, задружието, всеотдайността, силата и вярата ни бяха „нарисувани” от 10 души, които са част от един малък народ.

Както в атома се крие огромна сила, така и тази малка група хора ни дадоха един велик пример за човешко единство.

Те пресътвориха надписа над българския парламент: „Съединението прави силата”, но в неговата пълнота – посредством Любовта. Те са 10-те шерпи, които се изкачиха на големия К2 – Чогори.

Лично за мен, геройството им не се състои във факта, че са първите, нито че е през зимата, нито че е било много студено. Това са само условия (не ги подценявам). Подвигът им се състои в смирението да се съберат на 10 метра под върха и заедно да се възкачат на връхната точка. Това е пълна изява на принципа на Водолея. Без проява на его, без себеизява, без стремеж към „спортни” постижения. Те бяха – „Един за всички, всички за един!”

Не подценявам изключителната трудност да изчакаш своите другари при изключително ниски температури, на 8600 метра над морското ниво. Просто търся сърцевината на постъпката, присъствието на общия дух, групата. Възхищавам се!

Не запомних нито едно име, но запомних акта, смисъла, саможертвата на егото в името на една обща цел.

Това е идеален пример, с който могат да се опишат част от принципите на епохата на Водолея.

Нека ходим по планините и прилагаме този пример. Той ще ни даде сила.

За десерт да ви спомена, че днес ни очаква началото на един двугодишен цикъл. В 22:38 Марс и Уран ще се съединят. Този съвпад носи взривоопасност, напрежение и неразбории във финансовата сфера.

Нека нашите молитви и медитации са насочени към смекчаване на неговите слаби страни. За да преодолеем негативното му влияние, на помощ ни идва дискретността, смирението и разума. Пазете се от прибързани и резки действия. Балансирайте своя ентусиазъм и импулсивност. Да не ви учудва проявата на влечение към непонятни неща и мистични науки. Канализирайте бликащата ви енергия в нещо съзидателно. Ако се появи напрежение, постарайте се да се отпуснете и успокоите.

Желая ви да имате добри и верни приятели до себе си. Нека надеждите и желанията ви да са в унисон с волята на Висшия разум!

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com