Юксел Кадриев бил златар, дърводелец и детектив

Водещият на новините по Би Ти Ви сменил няколко професии

Юксел Кадриев бил златар, дърводелец и детектив | StandartNews.com

Юксел Кадриев сменя няколко професии, след като пристига от Оряхово в София. Първо става дърводелец – за това е завършил техникум в родния си град, после златар, а след това се трудил в детективска агенция, стана ясно от разказите му в „Търси се“. Новинарят от Би Ти Ви гостува на Меги и Нели преди премиерата на първата си поетична книга, чиито редактор е Михаил Белчев. Легендарният романтик похвали творбите на Юксел и дори сравни стила му с този на великия Омар Хаям.  Кадриев уточни, че е започнал да пише преди четири години, когато е бил много влюбен и че абсолютно всичко в мерената му реч е „по действителни случаи“.

Юксел призна още нещо: „Аз не съм от вярващите, аз съм от знаещите – знам, че Бог съществува“.  Дъщеря му Габриела добави, че той винаги казва молитвите си – и преди сън, и преди път, че у тях има много икони и библии. Кадриев обаче никога не й е налагал желанието си тя да последва неговата вяра и религия.

Габриела сподели, че Юксел е най-близкият й приятел и неслучайно пожелава да остане с него, когато родителите й се развеждат, а тя е само на 7. Красивата тийнейджърка, отгледана и с помощта на баба си, майката на Кадриев, не скри, че семейството е приминало пред доста трудни моменти, включително през съдилища и болници. Тя обаче е виждала Юксел да плаче от болка само покрай операциите на кръста му.

„Благодаря на доцент Васил Каракостов, който през 2012 г. ми спаси живота. За месец три пъти ме отваряха. Два месеца бях парализиран в болницата, после още 1-2 месеца вкъщи“, коментира Юксел здравословните си премеждия.

И бащата, и дъщерята залагат на думата „търпение“, а Кадриев е категоричен, че животът е най-големият му учител, а уроците му продължават и до днес.

„Най-голямото предизвикателство за баща, който отглежда дъщеря си, е невъзможността да замени присъствието на майката. С това няма справяне. Наскоро се видяхме с майката на Габи. Казах й, че съм й простил всичко. Нейният отговор беше същият“, разказа Юксел Кадриев. 

„Много неща се промениха и смея да твърдя, че нямам нищо общо с онзи човек, който бях тогава. Изживях много труден период, но, слава богу, всичко мина. Родителите ми много ми помогнаха за отглеждането на детето“, призна още той. 

В предварително записано видео неговата партньорка на екрана Виктория Петрова разказа, че първата им среща, когато тя е новоназначена репортерка, е била „малко сурова“, но скоро след това тя се убеждава, че „той е много добър човек“.

„Трябваха ни 1-2 години, за да разберем, че няма да се уеднаквим. Ние сме много различни и трябва да го приемем. Постепенно стигнахме до много хармонично разбирателство. Помагаме си. Той ми дава увереност. Да застанеш в ефир до Юксел си е достойно… Възхищавам се на безкрайното му търпение. Той е с дълбока вяра… Бях много впечатлена, когато прочетох някои от стиховете му. Уж е суров мъж, но всъщност е с мека душа“, сподели Виктория Петрова.   

„Извън ефир Юксел е все същият онзи Юки, понякога бунтар, малко див и може би затова леко нещастен, но винаги в търсене на щастието. Влюбвайте се, но след това бързо започвайте да обичате и го кажете ясно на човека до вас“, беше категоричен още Юксел, който откровено отговори с „да“ на въпроса дали в момента обича.              

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай