Йовчев проверява сигурността на границата с Турция

Йовчев проверява сигурността на границата с Турция | StandartNews.com

Елхово. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев инспектира прилагането на новите мерки за сигурност на българо-турската граница.

От миналата седмица границататам вече има засилена охрана. Близо 1200 служители на МВР подсилват патрулите, за да се ограничи проблема с бежанците.

Той ще посети Елхово, където има разпределителен център за бежанци. Министърът ще инспектира и засилените мерки за предотвратяване на навлизането на нелегални емигранти.

Йовчев вече представи и план за контрол на границата, който предвижда тройно намаляване на броя на влизащите в България нелегални имигранти и тройно увеличаване на тези, които биват експулсирани обратно в родината си.

Една от първите мерки, които управляващите въведоха, беше броят на полицаите, охраняващи границата с южната ни съседка, да бъде увеличен с 1400 души. По думите на Йовчев това ще са служители на МВР, които на квотен принцип ще бъдат командировани в пограничните райони.

Полицейските екипи прилагат нова тактика - стоят на браздата и не пускат нелегалните през границата, а сигнализират колегите си от Турция, за да ги приберат.

Успоредно с това продължава строежът на 30-километрова ограда в района на Елхово.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай