Японци със световен дебют в София

Азия настъпва на Автосалона в Експото

Японци със световен дебют в София | StandartNews.com

„Автосалон София 2019“ отбеляза световната премиера на Nissan Juke. Японската марка пропусна автосалона във Франкфурт, така че именно София е мястото, където кросоувъра може да бъде видян за първи път на живо. Задвижването става чрез 1,0-литров, 3-цилиндров турбо-двигател, съчетан със 6-степенна ръчна или 7-степенна автоматична трасмисия от нов за марката тип - с двоен съединител. В Nissan наблягат и на модерно оборудване, като залагат най-вече на системата за полуавтономно управление Nissan ProPILOT.  

Премиерата си за България направи новото поколение BMW Серия 1, което беше обявено за революционно в историята на марката, тъй като вече е с предно предаване. В Експото е изложена модификацията 120d xDrive, която се задвижва от 2,0-литров дизелов мотор с 4 цилиндъра, с мощност 190 к.с. и 400 Нм въртящ момент. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване, най-малкият баварец предлага значително повече място при почти идентични размери. Посетителите се радват и на двата представителя от върха на гамата – М8 кабриолет и четиривратата версия на Серия 8 – Gran Coupe. Те се задвижват от най-мощния сериен мотор на марката - 4,4-литров V8 двигател, който в стандартния си вариант развива 600 к.с., а във версията Competition мощността му е 625 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч за М8 отнема 3,1 секунди, като с пакет M Driver’s Package максималната скорост стига до 305 км/ч.

У нас дебютира и новият компактен кросоувър на KIA - XCeed. Той се отличава от стандартния Ceed по увеличения до 184 мм пътен просвет, както и по по-високо разположените места в салона. Обемът на багажника е 426 литра, като при свалени задни седалки той достига 1378 литра. XCeed се предлага с бензинови турбомотори с обем от 1,0 до 1,6 литра, които развиват съответно от 120 до 204 к.с. Ще има и версии с 1,6-литров дизел, развиващ 115 или 136 к.с. Най-слабият бензинов агрегат се съчетава само с 6-степенна механична скоростна кутия, за останалите е предвидена и 7-степенна автоматична трансимисия с два съединителя. Другата премиера на корейците в София е на новият e-Soul. Това беше първият електрически модел на компанията, а сега ще видим и неговата нова генерация. Основната промяна в случая е в батерията, чийто капацитет е увеличен до 64 кВт/ч. Това ще осигури на електромобила пробег от над 450 км, което е два пъти повече от досега. Мощността на електрическия мотор си остава 204 к.с.

Премера за страната отбелязват и в Opel. Там акцентът е на изцяло електрическата Corsa, която е първият модел на ток за германската марка. Хечбекът се задвижва от електромотор с мощност 134 к.с., а батерията му е с капацитет 50 кВт/ч. С едно зареждане електромобилът изминава до 330 км, измерени по новия цикъл WLTP. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема само 8,1 секунди. Редом с него e изложена стандартната версия на модела, като в София тя е в ниво на обоудване GS Line. Под капака на този автомобил е разположен 1,2-литров турбомотор с три цилиндъра, развиващ мощност от 130 к.с. С него тази Corsa вдига 100 км/ч от място за 8,7 секунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай