Януарското лято приключва! Какво идва

Прогнозата за промяна на времето в близките дни

Януарското лято приключва! Какво идва | StandartNews.com

Леко захлаждане започва в сряда. След полунощ в сряда облачността над крайните северозападни и североизточни райони ще се увеличи, но валежи не се очакват. Над южните райони времето ще се задържи предимно ясно. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще се повишат и ще са между минус 1°С и плюс 9°С.

През деня в сряда ще настъпи съществено разваляне на времето. Около обед облачността бързо ще се увеличи и следобед над цялата страна ще се установи облачно време. Слаби валежи от дъжд очакваме над планинските райони и Североизточна България. Вятърът ще се обърне от североизток и ще се усили.

Максималните температури ще се понижат и ще са между 9 - 14°С.

Времето в планините:

През деня ще е предимно облачно и мъгливо, следобед - и със слаби валежи от дъжд, а над 2000 метра - и от сняг. Ще продължи да духа умерен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, на 2000 метра - около 1°С.

Времето по Черноморието:

Облачността от север бързо ще се увеличи и до обед над цялото Черноморие ще се установи облачно време. Слаби валежи от дъжд очакваме над крайните северни райони. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 9°-10°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай