Ядосани пътници спрели влак принудително

Ядосани пътници спрели влак принудително  | StandartNews.com

София. Авария с електричка е станала на 6 септември, но не е била огласена, става ясно от публикуван любителски видеозапис с кадри от спирането на влака. Ядосани пътници са спрели на гара Илиянци преминаващ оттам транзитно бърз влак София-Горна Оряховица.

Управителят на "Пътнически превози" в железниците Георги Иванов заяви пред "Дарик", че спирането на бързия влак от пътниците е било абсолютно незаконосъобразно, особено след като половин час по-късно е имало друг пътнически влак в същата посока - за Мездра. Групата пътници изумили машиниста на бързия влак №2641, след като препречили релсите и го принудили да спре.

Иванов отрече твърдението, че пътници са "отвлекли" бързия влак и съобщи, че скоро ще бъдат спрени 9-те електрички, които са все още в движение и се ползват при по-кратки маршрути.
 
"Хората, които пътуват, не обичат да плащат там", коментира той. Пътническият влак №12223 по линията София-Мездра е от старите мотрисни влакове, а машината се е повредила, спряла е на гара Илиянци и не е могла да продължи по маршрута. Поради това е поискан помощен локомотив. При идването на бързия влак София-Горна Оряховица пътниците застанали на пътя му, за да го спрат, което Иванов определи като рискована постъпка с оглед на това, че по разписание влакът минава транзитно през тази гара.

Хората са се качили на влака и по диспечерска заповед той вече е спирал на всички гари по маршрута София-Мездра. Шефът на Пътнически превози допълни, че половин час по-късно е щял да мине пътнически влак по същото направление, който спира на всяка гара. Той определи постъпката на хората като "гражданско неподчинение, което не е редно да става".

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай