Втора жертва в Добрич

Така изглеждаше бул. Русия тази сутрин; На втората снимка - тенис кортове, превърнати в басейн

Втора жертва в Добрич | StandartNews.com

Доброволец с каяк е евакуирал майка си

Добрич. Две са вече жертвите в Добрич. От полицията заявиха, че единият загинал от наводненията е мъж, чието тяло е било открито на ул. "Осъм" в града. Втората жертва на наводненията е открита в най-ниските части - по бул. "Русия".

Затворени за движение са направленията от Добрич за Варна, Албена и Балчик. Над 150 души от Добрич са евакуирани, като са настанени временно в зала "Добротица". Екипи на Гражданска защита са спасявали хора с лодки по улиците в града.

Доброволец с каяк е евакуирал майка си.

Шефът на ВиК - Добрич, заяви, че пороят е отнесъл част от водопровод на територията на село Драганово. Помпени станции са под вода.

Водоподаването е спряно заради залети помпени станции, отнесени водопроводи и накъсани електропроводи.

Кметът на курортното село Кранево заяви, че над половината от хотелите по крайбрежието са сериозно наводнени, но няма бедстващи.

"Страшното е, че прелялата река Батовска скъса водопровода и канализацията и в момента няма вода и не се знае кога това може да се оправи", добави Румен Николов - кмет на Кранево. Като изключително тежка определи обстановката в цялата област областният управител Недко Марчев. Дъждът, който и в момента продължава да вали е над 100 л/кв. м. Има отнесени улици, влачени микробуси, наводнени къщи в цялата област.

100 души са евакуирани до момента от бедстващите райони в зала „Добротица" на Спортен комплекс „Простор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай