ВСС освободи Татяна Шарланджиева

ВСС освободи Татяна Шарланджиева | StandartNews.com

София. ВСС отстрани днес следователката Татяна Шарланджиева от длъжност.

Тя е обвинена в това, че е покровителствала бизнесмена Красимир Георгиев. Той е трябвало да бъде обвинен заедно с Валентин Димитров известен като Вальо Топлото за пране на пари и източване на „Топлофикация"-София. И тогава по скандала бяха разпространени СРС-та.

Миналия четвъртък Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинения на Шарланджиева. Според държавното обвинение следователката е пропуснала да изпълни своевременно задълженията си с цел да избави шефа на фирма "Фронтиер" Красимир Георгиев от наказание, свързано с престъпление за пране на пари.

С обвинението прокуратурата всъщност възобновява прекратеното преди шест години дело срещу следователката. Разследването тогава беше част от един от големите скандали, разтърсили съдебната система и изпълнителната власт - за финансовите злоупотреби в столичната "Топлофикация" и бившия шеф на фирмата Валентин Димитров. Той доведе до оставките на тогавашния шеф на националното следствие Ангел Александров и енергийния министър в кабинета "Стaнишев" Румен Овчаров.

Шарланджиева е освободена с 19 гласа за, 1 против, и 1 възържал се.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай