Враца скърби за нашенката, която почина нелепо в Ибиса

Враца скърби за нашенката, която почина нелепо в Ибиса   | StandartNews.com

Враца. 29-годишната Димитрина Димитрова, която загина нелепо миналия вторник в испанския курорт Ибиса, е от Враца, разкрива "Конкурент".

Изданието съобщава, че жената е била покосена от сърдечен удар, който получила при падане от 18-метрова скала. Тя почина в най-важния момент от живота си – когато приятелят й Красимир Георгиев, също от Враца пада пред нея на колене с пръстен в ръка. От години работи на Ибиса. Двамата са заедно от 10 години.

Врачанинът избрал съдбовния момент да е на висока скала в местността Кала Тарида. Щом Красимир паднал на колене и извадил пръстена, обезумяла от радост Димитрина започнала да скача. Подхлъзнала се и полетяла от 18-метровата височина. При падането, сърцето й не издържало.

Инцидентът станал на 28 януари около обяд. Бърза помощ получила сигнал в 11,55 ч и незабавно изпратила линейка. Медиците се спуснали по скалите без обезопасителни мерки само и само да я спасят, но усилията им се оказали напразни. По случая се мобилизирали и месната полиция, Гражданската гвардия и пожарната, която приготвила лебедка, но нямало смисъл от нея. Освен да вдигнат впоследствие тялото и да го закарат за аутопсия в пристанищния град Сант Антони. Полицията обаче заключила, че става дума за инцидент, след като разпитала покрусения годеник, чието име не се посочва. Компанията изцяло от българи била в шок от случилото си. Освен това трудно успели да обяснят на местните органи на реда какво се е случило, тъй като не говорели испански.

Красимир работи от години на острова. Няколко дни преди фаталния инцидент Димитрина пристигнала при него с намерение да си търси работа. До последно тя е работела по круизи. Врачанката завършила средното си образование в СОУ „Христо Ботев", а след това се записала да следва в югозападния университет в Благоевград. Мечтата на Красимир и Димитрина от години била да вдигнат красива сватба и да се врекат един на друг във вечна обич пред най-близките си.

От министерството на външните работи съобщиха за „Конкурент", че са направили всичко, което се изисква от тях. След като получили информация от посолството в Мадрид, властите в България уведомили близките на Димитрина. По неофициална информация, тялото й все още не е транспортирано у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай