Връщат трудовите инспекции във всеки областен град

Идеята е на червения депутат Антон Кутев, в отговор на исканията на малкия бизнес

Връщат трудовите инспекции във всеки областен град | StandartNews.com

Реформа на реформата на Симеон Дянков замисля новата власт. Свитите по времето на кабинета Борисов щатове в областните дирекции „Инспекция по труда" се отменя и редуцираните от предишното управление от 28 на 21 местни структури отново ще се възстановят във всичките 28 административни центрове.

Идеята за връщане на старото статукво е на БСП депутата Антон Кутев и предложението за промяна вече е внесено от него в Министерството на труда и социалната политика, съобщи самият той.

Кутев предприе инициативата след като предприемачи от избирателния му регион в Силистра му изпратиха протестно писмо, в което се оплакват че инспекторите по труда от Русе рекетират бизнеса в техния град. Според 25-те собственици на кафенета и заведения за хранене контрольорите им налагали непосилни глоби за дребни нарушения.

Не можем да плащаме санкции от 3000 лева, защото нямаме достатъчно персонал. В условията на тотално обедняване оборотите ни са сведени до минимум и няма как да плащаме заплати на много хора, жалват се предприемачите. Те предупреждават, че ако чиновническият произвол не спре ще затворят обектите си и ще емигрират в чужбина в търсене на препитание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай