Волен Сидеров и хората му нападнаха журналисти от СКАТ

Волен Сидеров и хората му нападнаха журналисти от СКАТ | StandartNews.com

Бургас. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, няколко от депутатите му и техни охранители са нападнали журналисти и оператори на телевизия СКАТ.

Екшънът е станал на бензиностанция ОМВ на изхода на Бургас в посока София. Екипът на телевизия СКАТ са засекли Сидеров и хората му и са поискали да ги интервюират.

"Попитахме г-н Сидеров колко му струва гласът за подкрепа на правителството. Той стана много агресивен, другите депутати също, нападнаха мен и четиримта оператори, започнаха да ни блъскат и да ни ритат. Бяха общо 15-20 души", разказа журналистката Ваня Чечева. Операторите твърдят, че лично Сидеров ги ритал в бъбреците, в краката и в задните части. През това време Деница Гаджева нападнала също с шутове Ваня Чечева.

"Гаджева ме риташе по глезените и кокалчетата. Страшно ме болят краката сега", оплака се Чечева, която открихме да пише жалба в полицията.

Журналистите от СКАТ твърдят, че депутатите са ги наричали селяни и наркомани. Те са успели да запишат почти целия екшън с камери, въпреки че хората на Сидеров са се опитали да ги натрошат.

"Това е поредният инцидент с наши журналисти. Депутатите от "Атака" и лидерът им се държат като стадо павиани. Обиждали са и полицаите, които са пристигнали. Униформените са ги повикали да дадат показания, след това те са отишли до Пето районно с колите си, но не са влезли и са си тръгнали. Вече сме в една изключително ненормална ситуация благодарение на позорната сделка, сключена между БСП, ДПС и "Атака". Управляващите си заравят главите в пясъка и се правят, че не виждат нищо. На това безобразие трябва да се сложи край преди България да се е превърнала в планетата на маймуните", коментира собственикът на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай