Вокалът на Purpendicular: Българската публика ще види гения на Йън Пейс

Роби Уолш даде много интересно интервю и каза уникални неща

Вокалът на Purpendicular: Българската публика ще види гения на Йън Пейс | StandartNews.com

Purpendicular е създадена през октомври 2007 г. от ирландския вокалист Роби Томас Уолш.Роден в Дъблин, той се е вдъхновявал от вокалисти като Иън Гилън, Робърт Плант, Дейвид Ковърдейл, с любов към блуса, рокендрола, хард рока, класическата музика и соула.

С над 25 години опит, той свири в няколко полу-професионални банди, преди да започне да изпълнява професионално с Purpendicular и има знания за това какви са нуждите за разработване на перфектната рокендрол група и как трябва да звучи, за да бъде този проект толкова успешен.

Разкажете ни повече за проекта Пърпендикюлър и настоящето турне:

Самият проект се разви съвсем естествено през последното десетилетие. Турнетата станаха по-мащабни и Иън се включи като основен барабанист.Преминахме от трибют банда към група с повече оригинален материал, въпреки че изпълняваме и много песни на Пърпъл. Наскоро издадохме нашия трети албум, наречен Human Mechanic, издаден от Metalville records Германия.

По време на този етап от турнето решихме да направим повече песни на Whitesnake, тъй като Ian е участвал няколко години в тази група, в самото и израстване до световна величина. Така че сета ни сега е хубава комбинация от песни на Purple, Whitesnake и Purpendicular.

 момента имаме продължително турне, което започна на първи септември в Германия и ще завърши февруари 2024 г. Ще посетим 14 различни страни. След това ще издадем четвъртия си албум, който подготвяме в момента. Трябва да излезе някъде през 2024 г.

.Знаем, че сте били в България няколко пъти за клубни турнета. Разкажи повече, какви са спомените Ви за хора, страна, фенове, някои специални преживявания?:

Да, били сме тук преди и имаме щастливи спомени от това време. Мисля, че беше 2013/14 г., ако не ме лъже паметта! Свирихме в градове като Банско, Благоевград, София, Пловдив, Търново и правехме голям купон. Помним страхотните ви бири, страхотна храна, страхотни луди фенове! Чудесно е да се върна, особено с този състав. България е красива страна по своята култура и пейзаж. Имам много добри приятели там, които нямам търпение да видя отново.

Много хора са участвали в проекта Purpendicular, някои наистина известни музиканти, някои гости със статут на звезда, кажете повече какво трябва е усилието, за да запазите групата интегрирана, със силно ядро във ваше лице?:

През годините израснахме професионално, работейки и обикаляйки много усилено и с това привлякохме големи имена. Някои свириха на живо с нас, а други само в студиото.

Това е чиста рокендрол група на живо. Ние никога не репетираме… имаме високо ниво на дисциплина и всеки, който причинява несъответствия или грешки, купува бирите 😆 Добрите музиканти и дори известните такива знаят това и нямат проблеми да се включат, ако е необходимо. 

Как се появи първоначалната идея да започнете като трибют група на Deep Purple. Какво беше въздействието и как групата се разви оттогава, имайки статут на една от най-популярните трибют групи, но същевременно със собствена оригинална музика:

Е, преди всички тези години, докато опитваш да си изкарваш прехраната с оригинална музика беше просто невъзможно, стана ясно, че ако искаме да продължим музикална си кариера, ще трябва да поемем по различен път. Лично аз, след като направих няколко сесии в други групи, намерих група момчета, които свиреха фантастично.

Решихме, че трибют групата е начинът да се развиваме и общият знаменател за всички беше Deep Purple, главно заради свободата в техните песни да бъдат изразителни. Никога не сме планирали да копираме или да се обличаме като наситено лилаво.

Ние имаме собствен подход. От друга страна, когато имате саунда на Hammond орган, свирите чудесно и добавите оригиналния барабанист на Deep Purple към всичко това, очевидно е, че ще приличаме на тъмно-лилавите по някакъв начин, но това не е преднамерено. Развиваме се по хубав начин, по естествен начин, имаме наша собствена идентичност и се надявам, че ще продължим още много години да изпълняваме Deep Purple, Whitesnake и да пишем нови песни с Purpendicular. Най-важното е да работим здраво. Турне след турне... правим това още от началните години. Останалото ще се дойде от само себе си.

Разкажи ни повече за себе си, семейството ти, какво те прави щастлив, какво те мотивира? Останалите настоящи членове наистина ли са толкова опитни? Разкажи ни повече за момчетата:

Благословен съм с хубаво семейство и малка дъщеря, която расте много бързо 😆.Далеч от турнетата съм луд фен на моторните спортове на GT3, BMW и това отнема много време, независимо дали съм на пистата или в моя симулатор у дома. Много хора и фенове си мислят, че слушам хард рок или ходя на концерти, когато съм свободен, но това е все едно да кажа на служител в офиса да отидем в офиса в събота вечер 😂.

Нашите турнета са интензивни и ние влагаме много в тях, така че когато повечето от нас са свободни, правим различни неща. Също обичам разходки сред природата и готвя много у дома. Мотивацията е винаги да имаш какво да очакваш. Независимо дали става въпрос за турне, състезания или почивка със семейството. Това обикновено създава щастие в теб.

Да се върнем на г-н Пейс, легендарният барабанист на Дийп Пърпъл. Какво означава да работиш с него, да пътуваш с него, да живееш с него? Как го оценявате като артист, приятел, инструменталист, вдъхновение, какво ви кара да се гордеете да работите с него?:

Работата с Иън е много проста и лесна. Пътуваме заедно на турне отделно от другите. Споделяме един и същ хумор, споделяме едни и същи интереси към футбола, бирата, храната и вечеряме много рано през деня, за да бъдем добре подготвени за шоуто по-късно същата вечер. На сцената той е безупречен.

Той свири толкова добре, ако не и по-добре от преди. Майстор в занаята си.За съжаление той е един от малцината останали новатори и когато чуете по радиото, че свири, вие знаете кой е! Точно както когато свиреха Джон Бонам или Кози Пауъл... веднага ги познаваш. Трудно е да се намира в днешно време подобен индивидуалист.

Много съм горд от това, в което тази група се разви с участието на големи имена. В днешна епоха е толкова трудно за групите и музикалната индустрия избледнява бързо. Ако ми бяхте казали преди години какво ще постигне тази група, щях да ви помисля за луд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай