Военни самолети прелитат над столицата, готвят се за авиошоу

Военни самолети прелитат над столицата, готвят се за авиошоу | StandartNews.com

София. От 8 до 10 октомври в небето над София ще се изпълняват тренировъчни полети с прелитане на малки височини на военни самолети и вертолети заради предстоящото авиационно шоу „Това сме ние", съобщиха от Военновъздушните сили (ВВС).

Шоуто „Това сме ние" ще се проведе на 11 октомври, събота на летище София - Враждебна.

От Военновъздушните сили предупреждават жителите и гостите на столицата, че в сряда, 8 октомври, започва пребазирането на военни вертолети и самолети на летище София за подготовката на въздушните демонстрации. 

ВВС приканва столичани да запазят спокойствие и уверява, че въпреки силния шум няма да се преминават допустимите звукови норми. Желаещите да го посетят, които ще ползват градски транспорт, трябва да знаят, че автобусна линия 78 има допълнителна спирка на паметника на Васил Левски, а последната й спирка ще е в района на авиошоуто. Автобусите ще се движат на 10-минутен интервал. За тези, които ще ползват лични автомобили ще бъде създаден временен паркинг на южното платно на бул. „Ботевградско шосе" в посока Ботевград.

За хората в неравностойно положение е предвиден транспорт, който ще ги извозва от паркинга на бул. „Ботевградско шосе" и от последната спирка на автобусна линия 78 до района на шоуто. Съвместно със служители от СДВР, Военна полиция, служба „Сигурност" на летище София и Гранична полиция се предприемат необходимите мерки за охрана на обществения ред в района на демонстрациите и зоната около летището.

Пропускането на зрителите ще се извършва през контролно-пропусквателни пунктове. Ще се изземват забранени предмети и вещи като пиротехнически изделия, огнестрелно оръжие, ножове, палки, боксове, бутилки, стъклени предмети, флакони с аерозоли. По време на предстоящото шоу няма да бъдат допускани лица в нетрезво състояние, малолетни без пълнолетен придружител, както и домашни любимци.Повече информация може да намерите на сайта на Военновъздушните сили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай