Водопад в Крушуна се срина, двама са затиснати

Водопад в Крушуна се срина, двама са затиснати | StandartNews.com

Около 20 кубически метра скална маса се е сринала в района на Крушунските водопади и е затиснала двама туристи.

По първоначална информация на мястото са били трима души - затрупаните са двама съпрузи - българка и англичанин, както и жена, която е успяла да се спаси. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. Сигналът за инцидента е подаден в 12.12 ч.

Жената е настанена в ловешката болница с наранявания, без опасност за живота. Екипи на пожарната и полицията са на мястото на инцидента.

Екипи на Гражданска защита разчистват скалите, за да достигнат до затрупаните. Към 15 ч. на мястото на инцидента пристигна и екип на планинските спасители.

Англичанът и съпругата му гостували на българката, която решила да им покаже природния феномен. Заедно изкачили пътеката покрай водопадите до най-високата им част. Там обаче се активирало свлачище от скална маса, която се стоварила върху тях.

Срутването е точно върху пътеката, която изкачва поредицата от водопади.

Към момента няма данни какво е състоянието на затиснатите туристи и дали са оцелели под камъните.

Теренът е много труден. Всичко се извършва на ръка. Няма възможност от машини и техника да влезе и затова става бавно", каза за БНР Иван Иванов – изпълняващ длъжността кмет на село Летница.

На едно от мостчетата на екопътеката се е сринала огромна скална маса. Според Иванов на това място никога не е имало свлачище.

Според съдебният лекар на ловешката болница Мери Газемба шансовете да са живи двамата затрупани край Крушунските водопади са минимални. Това каза тя пред журналисти, след като посети мястото на инцидента. Към момента е не ясно какво е тяхното състояние.

Двамата затрупани са били на мост, когато се е изсипала земната маса. Според очевидци свлачището е голямо, като има много и големи скали. На мястото има екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението", спеша помощ , полицията. Присъединили са се и планински спасители. 42- годишна жена от Плевен също пострада при инцидента. Тя откарана е в ловешката болница, без опасност за живота. Затрупаните са жена, също от Плевен, и нейният съпруг, който е англичанин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай