Внук на Симеон Сакскобургготски става психиатър

Лукас на княз Кубрат ще се посвети на душата, а не на хирургията като баща си и брат си

Внук на Симеон Сакскобургготски става психиатър | StandartNews.com

Фото Инстаграм

Лукас - вторият син на княз Кубрат няма да е хирург като баща си и брат си Мирко, а ще специализира психиатрия. Внукът на Симеон Сакскобургготски категорично е решил да се посвети на душата. Цялото семейство го поддържа, а най-доволна от избора му е майка му, Карла Ройо-Виянова, която го хвали в социалните мрежи.    

Лукас изкласи в престижния Университет в Навара, от където са дипломите и на другите лекари в семейството. Само най-малкият син, 19-годишният Тирсо, ще учи физика.

Д-р Кубрат Сакскобургготски е един от най-добрите хирурзи на Испания, фигурира и в топ 20 на кралството. Той е специалист по обща хирургия и храносмилателна система и шеф на отделението в болницата “Сан Камило” в Мадрид. Мирко работи в в друго лечебно заведение в столицата - “Сан Карлос”. Освен в общата и коремна хирургия, има стаж и в кардиологията.

Синовете на Кубрат са не само отлични лекари, но и страхотни шахматисти. През лятото карат сърф по плажовете на Андалусия, а през зимата – ски. Моторите също са сред техните страсти. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай