Внимание! Нов циклон идва към нас

Прогнозата за седмицата

Внимание! Нов циклон идва към нас | StandartNews.com

Очаква се много динамично време и тази седмица;

Денят започна с минимални температури от минус 4 до 8 градуса, по високите западни полета и в Добруджа - до 1, а по Черноморието до 3. Валежите в Предбалкана, в Добруджа и по морето бързо ще спират. През деня ще има разкъсана облачност, по-значителна над Стара планина.

Следобед от север отново ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде от север - северозапад до умерен със скорост до 40 км/ч. Максималните температури ще са от 10 до 16 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янковац.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, а следобед ще има увеличение на облачността. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде до умерен от запад със скорост до 40 километра в час. Максималните температури над 2500 м височина - около -5 градуса, а на 1500 м височина - до плюс 3.

Във вторник ще се затопли със заоблачаване, като към България се задава нов средиземноморски циклон. В сряда ще вали предимно дъжд, а по планините - сняг. В четвъртък ще бъде дъждовно с интензивни валежи в южните райони, а по високите западни полета ще вали мокър сняг.

В петък след временно спиране на валежите, следобед отново ще вали есенен дъжд с по-интензивни валежи в Дунавската равнина. В Предбалкана ще вали дъжд и сняг. Облачно без валежи ще бъде в южните райони.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай