ВМРО зове всички патриоти срещу турския премиер

ВМРО зове всички патриоти срещу турския премиер | StandartNews.com

Писмо "срещу членство в ЕС на ислямистка Турция" изпрати ВМРО до президента на Р България Росен Плевнелиев, председателя на Народното събрание Цецка Цачева и до министър-председателя Бойко Борисов.

Повод за реакцията на депутатите от ВМРО - Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов, Милен Михов, Красимир Богданов, Султанка Петрова, Искрен Веселинов и Атанас Стоянов, както и на евродепутата от ВМРО Ангел Джамбазки е посещението на турския министър-председател Давутоглу в България утре.

Според патриотите, за да се защити, Европейският съюз трябва да "откаже рекета на Ердоган и Давутоглу", да затвори границите си за нелегалната имиграция и да постави в изолатора ислямистка Турция, която съдейства на „Ислямска държава" и саботира общите международни усилия срещу джихадистите.

ВМРО настоява българските власти да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция. Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.

Пълен текст на писмото:

До

Росен Плевнелиев

Президент на Република България

До

Цецка Цачева

Председател на Народното събрание

До

Бойко Борисов

Министър-председател на Република България

Уважаеми г-н президент,

Уважаема г-жо председател на Народното събрание,

Уважаеми г-н министър-председател,

ВМРО остро протестира срещу посещението на турския министър-председател Давутоглу в България в момент, когато Република Турция открито участва в гражданската война в Сирия на страната на ислямистките терористични групировки. Оценяваме военните активности на тази държава като недопустимо нарушаване на международното право и суверенни държавни граници на Република Ирак и Сирийска арабска република.

За нас е извън всякакво съмнение, че Република Турция е основен организатор на имигрантския поток, който залива европейския континент. В тази връзка намиране искането на турските власти да им бъдат изплатени 3 млрд. евро, наши пари, за да спазват задълженията си като изнудване и рекет.

За да се защити, Европейският съюз, част от който сме и ние, трябва да откаже рекета на Ердоган и Давутоглу, да затвори границите си за нелегалната имиграция и да постави в изолатора ислямистка Турция, която съдейства на „Ислямска държава" и саботира общите международни усилия срещу джихадистите.

Управляващите в Анкара нарушават завета на основателя на съвременна Турция, Кемал Ататюрк – „мир в страната, мир навън", и водят откровено агресивна политика спрямо своите съседи.

Не дължим нищо на Република Турция, напротив, тя има неизплатени задължения към потомците на тракийските бежанци в размер на милиони долари по силата на подписания от нея Ангорски договор. Настояваме въпросът за изплащането на тези турски задължения да бъде поставен ясно и гласно от българските власти.

ВМРО настоява българските власти да не заявяват каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция. Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.

Настояваме въпросите за каквото и да е било бъдещо разширяване на ЕС, особено по отношение на Турция, да бъдат поставени и решени на национален референдум в България. Напомняме, че има направено легитимно искане за провеждането на такъв референдум със събрани 330 000 валидни подписи, което беше напълно незаконно и противоправно укрито от Народното събрание.

ВМРО се обръща към всички българи да намерят начин да протестират срещу посещението на Давутоглу както могат – в социалните мрежи, с българските знамена в своите населени места или пък рамо до рамо с различни патриотични формации. България трябва да е обединена срещу шантажа и рекета.

ВМРО отново призовава за единение на българските патриоти!

София, 14 декември 2015 г.".

Както е известно, протест срещу посещението на турския премиер ще има и "Атака". Хората на Волен Сидеров получиха забрана да вдигат митинг срещу турското посолство и ще се съберат пред БНБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай