Вижте цените в Царска Бистрица. Ще останете без думи (СНИМКА)

Най-евтиното кафе в България е при Симеон Втори

Вижте цените в Царска Бистрица. Ще останете без думи (СНИМКА) | StandartNews.com

Всеки, който е видял цените в Двореца „Царска Бистрица”, е останал без думи. Показа ги бившият царски министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.  

Кафе или чай – 1 лев. Кола и фанта – по 2,50 лева, сок „Капи“ – 2 лева, а бирата е два вида – от 2 до 2,50 лева, гласи ценоразписът на кафетерията в Двореца „Царска Бистрица“ в Рила.

Севлиевски пусна фотоси в личния си фейсбук, заснет с цар Симеон Сакскобурготски, бивш премиер, и съпругата му доня Маргарита. И написа: "При Царя инфлация няма!".

Вижда се, че тримата са в коридора на „Царска Бистрица“ – първият значим имот, който Сакскобурготски успя с решение на съда да си вземе от държавата и очевидно към момента семейството му се намира именно в законните си наследствени покои.

Симеон II води 10-годишна битка, за да си върне това наследство през 2020 година.

Именно това е бил имотът, в който той и сестрата Мария Луиза виждат за последен път баща си цар Борис III преди трагичната му кончина.

Симеон продължава съдебна битка за самия дворец „Врана“ и още 16 500 дка гори в Рила. Той загуби делата за дворците „Саръгьол“ и „Ситняково“, както и за двореца „Кричим“.

Изглежда Симеон е простил на Мирослав Севлиевски изневярата, когато той се отцепи с група от Националното движение Симеон Втори (НДСВ) и оформи група в парламента „Новото време“, с която създаде партия за изборите през 2005 година, пише "Флагман"

Вижда се, че двамата някогашни политици са останали близки.

Дворецът в Рила се отоплява с водна електроцентрала „Сименс“, изградена преди повече от 100 години и която никога досега не е излизала в ремонт.

Дворецът, макар и върнат на престолонаследника, продължава да е отворен за всеки гражданин, който иска да разгледа музейната му част и отдъхне в кафетерията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай