Путин качи любимия си министър във всъдеход/ВИДЕО/

Двамата са на уикенд ваканция в тайгата

Путин качи любимия си министър във всъдеход/ВИДЕО/ | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин и най-привлиженият му министър - шефът на отбраната Сергей Шойгу, си почиват в Сибир, предаде РИА Новости. Още през седмицата Путин обяви, че ще прекара уикенда в тайгата, за да „си почине малко“.

Пресслужбата на президента на Русия показа кадри как Путин в топъл костюм се е качил зад волана на машина с висока проходимост. В нея той вози министъра на отбраната през тайгата. Двамата минават по висящ мост над река, а след това обядват.

От своя страна Шойгу пък показва на Путин своята работилница за обработка на дървесина. На записа министърът показва на президента някои от своите творби от дърворезба.

Владимир Путин

Демонстрацията идва на фона на сериозно обтягане на отношенията между Русия и САЩ, особено след като в интервю американският президент Джо Байдън отговори утвърдително на това дали смята руският си колега за убиец.

Заради скандала, Москва извика за консултации посланика си в САЩ Анатоли Антонов. Този дипломатически прийом се използва като по остра от обичайната реакция на напрежение между две страни. В неделя Антонов се върна в Москва, като придвижването му се следеше внимателно от руските агенции.

"Трябва да се свърши много работа. Необходимо е да се анализира състоянието на руско-американските отношения, в които се намираме. Руската страна многократно е подчертавала, че се интересуваме от развитието на руско-американските отношения. Просто трябва да решим сега. ", обяви Антонов, цитиран от РИА Новости. Според посланика все още е трудно да се каже колко дълго може да отнеме престоят му в Москва. "Но аз изхождам от това, че ще остана толкова дълго, колкото е необходимо", казва Антонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай