Висаджии вдигат паметник на Васил и Георги Илиеви

Висаджии вдигат паметник на Васил и Георги Илиеви | StandartNews.com

София. Авери на братята Васил и Георги Илиеви събират пари за паметник на убитите шефове на ВИС-2. Кампанията се организира във Фейсбук. Според съобщение на страницата в социалната мрежа ръководството и служители на ВИС-2 до момента са дарили над 8000 лв.

"Наш брат от чужбина преведе 2000 евро", уточняват с благодарност организатори на кампанията. По тяхна информация мястото за паметника е определено и платено, но заради медийния интерес отказват да го съобщят публично. Връзката с желаещите да даряват средства за паметника става само с лични съобщения, а парите били събрани за по-малко от месец. Намерението е паметникът да е готов до края на годината или в началото на следващата, но откриването му щяло да стане с тайна церемония.

След показното убийство на Васил Илиев на 25 април 1995 г. в София основателят на компанията ВИС беше погребан в родния си Кюстендил, където има скъп надгробен паметник. По-малкият му брат Георги Илиев беше застрелян от снайперист пред собственото му заведение "Буда бар" в курорта Слънчев бряг на 25 август 2005 г. По негова воля, заявена пред съпругата му приживе, тялото му е кремирано. Убийците на двамата братя все още остават неизвестни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай