Летящ дворец събра очите на богаташите

Магнат от Близкия изток е поръчал бижуто на авиацията и дизайна

Летящ дворец събра очите на богаташите | StandartNews.com

Ценители на силните усещания могат да се наслаждават на бързина, лукс и уют в Boeing Business Jet 747-8i – най-големият частен самолет в света. Съоръжението с дължина 85 метра от носа до опашката с лекота преодолява разстоянията между Ню Йорк и Хонконг, Кейптаун-Чикаго, Лос Анджелис-Мелбърн. Страхотното пътешествие в летящия дворец, разбира се, е достъпно само за випове, а самото бижу на авиацията и вътрешния дизайн е построено по поръчка на магнат от Близкия изток. Един от моделите е разработен като „резервен“ вариант за президента на САЩ.

Интериорите са творение на прочутата френска фирма Cabinet Alberto Pinto, като идеята е била да се постигне изискано-домашна атмосфера.

„Нашата цел беше лек съвременен стил“, коментира архитект Иво Пикар. Палитрата е издържана изцяло в аристократичните бяло, черно, екрю, златисто, сребристо, тъмнокафяво. Диваните и креслата са най-вече в беж. Дърво и стъкло доминират сред материалите в спалнята, банята, хола, гостната и кабинета. Картините са от нашумели съвременни автори. Вечерята се сервира на кръгла маса в трапезарията, като тя може да бъде използвана и за игра на карти.

Целият процес по проектирането, производството и декорациите е продължил четири години – без нито цент над утвърдения бюджет, който не се споменава. Компания от Швейцария обслужва полетите.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай