Винетките остават на същата цена, купуваме ги от 15-ти

Винетките остават на същата цена, купуваме ги от 15-ти | StandartNews.com

Визията на винетните стикери е променена

София. Стойността на винетките няма да бъде променена за шеста поредна година, обяви  министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова на брифинг. Годишната винетка остава на стойност от 67 лева, месечната – 25 лева, а седмичната – 10 лева.

Тя уточни, че от 15 декември ще започне разпространението на новите винетни стикери, а до началото на коледните празници в разпространителските пунктове ще има около 2.8 млн. винетки от различните видове и за различните превозни средства.

Тя отбеляза, че приходите от винетки са единственият първоизточник на бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура", чрез който държавата инвестира за ремонт на републиканските пътища, а средногодишно приходите възлизат на около 220 млн. лева. „Отбелязваме ръст при приходите от винетки от 6%. Това е добра и важна тенденция", обясни Павлова.

 Всички годишни винетни стикери от 2014 година, ще важат до 31 януари 2015 година, обясни председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Той уточни, че ако потребител, който е закупил седмична или месечна винетка за 2014 година например на 31 декември, те ще бъде валидна един календарен месец, ако е месечна и съответно следващите седем дни, ако е месечна.

Тази година визията на самите винетни стикери е променена. Прави се с цел предотвратяване на фалшификации. Нямаме един сигнал за фалшив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай