Винената партия пие, пее и пише

Винената партия пие, пее и пише  | StandartNews.com

Благоевград. Усилна партийна дейност върви сред членовете на Винената партия в село Черниче. Те обаче не се стягат за избори, а за новия сезон на червения еликсир. Тази година количествата ще са по-малко, но пък качеството на реколтата е добро.

„Все още имаме течен еликсир от миналата година. Събираме се да пийнем и да попеем. Не се оставяме без напитката на боговете и без настроение. Всеки ден тренираме, тъй като през зимата ние командваме тук", твърди лидерът на аполитичната организация Иван Лулейски.

Той и съратниците му приготвят съдовете за новата продукция, някои сортове грозде вече са обрани. Наред с пиенето и пеенето членовете на Винената партия не спират и да пишат. Миналата година издадоха наръчника „От лозето до трапезата" със съвети как се произвежда хубаво вино и как се пие умерено. Писаха я цели 2 години, направиха допитване до много експерти и майстори на течния еликсир. Сега е наред поредната книга, но остава в тайна съдържанието й. Поне засега.

„Опитваме се да сме полезни не само на себе си, но и на останалите. Заделяме от личните си средства, за да радваме с книги и песнопойки любителите на виното. Факт е, че членската ни маса расте в всяка изминала година, вече сме над 1100 души", хвали се Лулейски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай