Виктор Николаев смрази ефира! С този въпрос

Какво попита водещият Цанко Цанев

Виктор Николаев смрази ефира! С този въпрос | StandartNews.com

Виктор Николаев освежи ефира с интересно питане към наш плувец маратонец.

Поздравления за историческото постижение! Аз обаче искам да знам как докато плува човек над 10 часа в океана как не го изяждат акулите?! Все пак обонянието им е толкова силно, че една капка кръв я усетят в олимпийски басейн. Защо не те изяждат акулите, като прекарваш толкова много часове сред големи бели акули.

Това попита водещият на "Здравей, България" по Нова тв Виктор Николаев плувеца Цанко Цанев, който преплува 37 км за 10 часа в ледените води на Тихия океан.

Океана е място, където живеят всякакви създания и аз съм приел това. Там живее и голямата бяла акула настина, но атаките срещу плувци са изключителна рядкост, коментира спортистът. 

Акулите не са един от големите проблеми на този голям и труден плувен маратон. Докато плувам не мисля за акулите. Повече ме притеснява нощното плуване, ниските температури, огромното разстояние. Това е единствения маратон, на който старта му се поставя винаги през нощта, коментира Цанков.

Има придружаваща лодка, която ме наблюдава от няколко метра, която и следи за правилата, и може да окаже помощ на плувеца, обясни той.

Плуването е постоянно. Нямаш право да спираш за повече от 10-20 сукинди. Ако спреш за повече, мощните течения те отклоняват от траекторията ти на 200-300 метра, обясни той.

По време на маратона спиранията са само, за да се приемат течности, но само в рамките на броени секунди, допълни той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай